Praktični savjeti

OSNOVNA PRAVILA PONAŠANJA

Naučite kako se ponašati na razgovoru za posao

Naučite kako se ponašati na razgovoru za posao
Pexels

Postoje pravila kako se ponašati na razgovoru za posao kojih bi se svaki potencijalni zaposlenik morao pridržavati. Mi vam donosimo pravila ponašanja na selekciji za posao

Razgovor za posao prilika vam je da se pred potencijalnim poslodavcem pokažete u što boljem svjetlu. Da biste ostavili što pozitivniji dojam, donosimo vam savjete kako se ponašati na razgovoru za posao.

Prijavili ste se na natječaj za posao iz snova nakon čega su vas pozvali na selekcijski razgovor? Tek sada dolazi ono najteže - kako osvojiti potencijalnog poslodavca i dobiti posao koji želite. Vrlo je važno pripaziti na odjeću koju ćete obući za razgovor. Neka vaš dress code bude elegantan i poslovan, a obavezno izbjegavajte duboki dekolte, kratke suknje i majice bez rukava. Nemojte pretjerivati ni s nakitom ni šminkom koji bi mogli ostaviti dojam prevelike napadnosti i kiča.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pri samom upoznavanju potencijalnog poslodavca pružite mu ruku te se predstavite. Tako ćete odati dojam ozbiljnog kandidata kojem je stalo do radnog mjesta na koje se prijavljuje. Na sva postavljena pitanja odgovarajte kratko i jasno, nemojte pretjerivati u pričanju kako ne biste ispali prenametljivi. Budite opušteni i svoji, nemojte se pretvarati ni glumiti jer će se to odmah primijetiti.

Tijekom intervjua sugovornika (ili više njih) uvijek gledajte u oči. Nikada ga ne prekidajte usred njegove rečenice, pričekajte da završi svoje pitanje te tada počnite govoriti. Pažljivo birajte riječi, a humor uključite samo ako ste sigurni da je to u danoj situaciji prigodno. Pri kraju razgovora zahvalite na pruženoj prilici te se informirajte o postupku daljnje selekcije.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!