Ostani doma
Praktični savjeti

Zdrava prehrana

Ima li med rok trajanja?

Ima li med rok trajanja?
Pexels

Med; jedna od najslađih namirnica, a ujedno toliko zdrava i hranjiva. Koja svojstva utječu na dugovječnost ovog slada s obzirom da med rok trajanja ne postoji?!

Kada promislimo o činjenici da je med prije svega šećer, tvrdnje o njegovim blagodatima doimaju se nestvarnima. Kao da pogodnosti ovog sladila koje pozitivno utječu na zdravlje nisu dovoljne, znanstveno je dokazano da svojstva u medu ostaju nepromijenjena stoljećima. 
Zahvaljujući tome što med rok trajanja ne postoji, ovu je namirnicu moguće konzumirati godinama nakon proizvodnje bez da osjetimo ikakve posljedice.

Kako bismo ustanovili što utječe na med rok trajanja i produljenje istog potrebno je detaljnije istražiti proces proizvodnje ove tekućine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najvažnije svojstvo meda je to što u njega ne prodire vlaga. Time je gusta tekućina osigurana od napada bakterija koje ne mogu živjeti u prostoru iznimno slabe vlažnosti.
Naime, da bi se med pokvario potrebno je da u njega uđe neka tvar izvana, ali med rok trajanja ne ističe zahvaljujući kemijskom sastavu koji vanjskim organizmima ne pruža uvjete za život.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!