Zdrava prehrana
Ima li med rok trajanja?
Med; jedna od najslađih namirnica, a ujedno toliko zdrava i hranjiva. Koja svojstva utječu na dugovječnost ovog slada s obzirom da med rok trajanja ne postoji?!
Kada promislimo o činjenici da je med prije svega šećer, tvrdnje
o njegovim blagodatima doimaju se nestvarnima. Kao da
pogodnosti ovog sladila koje pozitivno utječu na zdravlje nisu
dovoljne, znanstveno je dokazano da svojstva u medu ostaju
nepromijenjena stoljećima.
Zahvaljujući tome što med rok trajanja ne
postoji, ovu je namirnicu moguće konzumirati godinama nakon
proizvodnje bez da osjetimo ikakve posljedice.
Kako bismo ustanovili što utječe na med rok trajanja i produljenje istog potrebno je detaljnije istražiti proces proizvodnje ove tekućine.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Posljednjem ispraćaju jednog od najboljih hrvatskih rukometaš, ali i uglednom rukometnom stručnjaku uz neutješnu obitelj, prisustvovali su brojni prijatelji i suigrači, predstavnici klubova, osobe iz javnog života...
-
Efekt trošarina bit će 300 milijuna kuna do kraja godine
-
"Intencija je da se od 1. ožujka omogući rad terasa i otvorenih prostora ugostiteljskih objekata", rekao je premijer Plenković
Najvažnije svojstvo meda je to što u njega ne prodire vlaga. Time
je gusta tekućina osigurana od napada bakterija koje ne mogu
živjeti u prostoru iznimno slabe vlažnosti.
Naime, da bi se med pokvario potrebno je da u njega uđe neka tvar
izvana, ali med rok trajanja ne ističe
zahvaljujući kemijskom sastavu koji vanjskim organizmima ne pruža
uvjete za život.
-
Tabloid
Da Albina Grčić podržava rad svojih kolegica, otkrili smo sasvim slučajno ispod velikog hita Nike Turković "Boje", kada smo među prvim komentarima ugledali i onaj Albinin.
-
Život
Korizmeno razdoblje mnogi će iskoristiti kao priliku za češću konzumaciju ribe, iako je ta hvaljena namirnica zbog svojih brojnih blagodati idealna za prehranu tijekom cijele godine. Pritom su ponekad slatkovodne ribe nepravedno zapostavljene u odnosu na morske, no za to zaista nema razloga jer su obje vrste bogate proteinima i omega-3 masnim kiselinama koje pomažu u zaštiti krvožilnog sustava.
-
Show
U srijedu navečer u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' vodila se žestoka borba timova, a svaka paralelna jedinica imala je određenu tehniku kuhanja koju je trebala ispuniti. Unatoč početnim problemima pred žiri su stigla vrlo solidna jela.
-
RTL PLAY
-
Sportnet
-
Buzzara
Snimka iz Slovenije jedne vožnje osvojila je društvene mreže i profile tamo, ali i u svim okolnim zemljama, pa i kod nas. Prikazuje čovjeka koji juri autocestom brzinom većom od 160 kilometara na sat, a onda se ispred njega odjednom ukaže ikona jugoslavenske autoindustrije:
Reci što misliš!