Ostani doma
Praktični savjeti

Reciklaža

Kako iskoristiti stare stvari i uz to se zabaviti?

Kako iskoristiti stare stvari i uz to se zabaviti?
Pixabay

U svakom domu možemo pronaći hrpu starih predmeta koje više ne upotrebljavamo i najčešće bacamo jer više ne znamo što bismo s njima, a kako iskoristiti stare stvari

U nastavku ćemo vas pokušati motivirati i potaknuti na kreativnost uz nekoliko savjeta kako iskoristiti stare stvari.
Uz malo truda i mašte starim i odbačenim stvarima možemo udahnuti novi život. 

Ponekad teško odlučiti na kupovinu novog komada namještaja ili dekoracije za dom, ali ideje o prenamjeni nekih predmeta uveselit će vas i zabaviti a dobiti ćete zanimljiv komad namještaja, vrijedan divljenja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim što će potaknuti vašu kreativnost, savjeti kako iskoristiti stare stvari učinit će da vaši novi "stari" predmeti izgledaju unikatno jer ih se ne može nabaviti u svakoj trgovini. 
Pa tako možete iskoristiti staru cijev od usisivača, držač za noževe, staru gumu od automobila i još mnogo toga ako pogledate ideje kako iskoristiti stare stvari koje donosimo u nastavku.

Od starog i praznog stalka za CD napravite držač za cvijeće. Zašto ne? Samo probudite maštu i dobiti ćete najljepši stalak na kojem će vam mnogi pozavidjeti.

Drvene gajbe su odlična stvar za restauraciju i pretvaranje u novi komad namještaja.

Drvene palete još su bolje. Napravite od njih garnituru za vrt ili čak i novi krevet. Postoje zaista odlični projekti koji se mogu napraviti od drvenih gajbi, obojite ih i rasporedite u ulazni prostor. Dobit ćete prekrasnu dekoraciju, a napokon ćete riješiti i nered s cipelama u hodniku. 

Uzmite staru dasku i uz malo alata za obradu drveta od nje napravite policu za kadu na koju ćete moći odložiti sve što vam je potrebno za savršenu i opuštajuću kupku. 

Mali unikatni sat od stare konzerve. Obojite ju  i pridružite joj satni mehanizam koji možete staviti u njezinu unutrašnjost ili s vanjske strane. Koristite boje i ukrase po vlastitom izboru.

Stare automobilske gume možete iskoristiti na različite načine, dopustite djetetu u vama da se probudi i poigra, a najzanimljivije dekoracije od starih automobilskih guma dobiti ćete ako od njih napravite tegle za cvijeće.

Stari spremnici za sok, stara odjeća ili odbačeni komadi namještaja, sve što bi moglo biti bačeno u kontejner može se na pametan način iskoristiti uz malo mašte i pametnih ideja kako iskoristiti stare stvari. Što je najljepše od svega ideje su samo vaše a predmeti u kojima ćete uživati jedistveni.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!