Ostani doma
Praktični savjeti

Kreativne ideje

Kreativne ideje od kartona - kako kreativne ideje mogu oživjeti karton

Kreativne ideje od kartona - kako kreativne ideje mogu oživjeti karton
www.pixabay.com

Kreativne ideje od kartona o kojima ćemo vam pisati u nastavku mogu biti vrlo korisne u vašem domu, ali mogu se pretvoriti i u posebno zanimljive detalje u stanu

Možda ćete biti iznenađeni što je sve moguće napraviti od kartona i kakve se kreativne ideje od kartona kriju u našoj mašti ako joj dopustimo da se poigra.

Imate kartonske kutije koje ste namjeravali baciti?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zašto ne napraviti neke korisne stvari i tako reciklirati, a ujedno i razveseliti sebe ili dijete nekom od novih igračaka ili pak korisnih stvari za svakodnevnu upotrebu i dekoraciju. 

Izdvajamo za vas neke kreativne ideje od kartona koje mogu biti jednostavne i zabavne.
Probudite dijete u sebi i dozvolite mu da vas inspirira da napravite nešto lijepo i korisno.
Znate li da za svoju djevojčicu možete napraviti malu kuhinju od kartona? Jednostavno je, samo upotrijebite kartonske kutije, boju, škare i ljepilo i pustite si na volju, a vaše dijete će biti presretno pomogne li vam u tome. Sakupite materijal i počnite sa slaganjem kartonskih kutija jedne do druge.

Razne kreativne ideje od kartona, dekoracije pa i funkcionalne stvari možemo izraditi sami i od kartona od wc papira.

Izgleda kao običan karton koji ničemu ne služi, ali od njega se mogu napraviti neke odlične dekoracije. Izrežite ga na male kolutove, te ih oblikujte kako želite. Obojite ih te ih, posložite po želji, a takve dekoracije zalijepite na zid. Karton možete presvući u ukrasni papir, te ih lijepiti zajedno i dobiti posudice za olovke na pisaćem stolu. Izradite od njih držače za salvete.

Kartoni od jaja su prisutni u gotovom svakom domu i često ne znamo što s njima pa završe na dnu vreće za smeće kako bi prikupljali vlagu od istog. I to je jedna od ideja jer ste tako izbjegli curenje, ali ideja je bezbroj.

Evo još  nekoliko ideja kako da ponovno iskoristite kartone od jaja. Možete ih koristiti za pohranu sitnica u kućanstvu poput nakita, šivaćeg pribora, čavlića,ostalog alata, krede u boji itd. Kartoni od jaja su uvijek zanimljivi ako ih bojate kako bi vizualno bili privlačniji.
Kartoni od jaja su iskoristivi i kao posude za rasad. Kao ideja da izazovete umjetnika u vama sigurno će poslužiti u dobre svrhe.
Ako imate malo mašte, volje i nešto slobodnog vremena možete se poigrati i stvoriti vlastita mala umjetnička djela.

Kartonsku kutiju od vina  možete upotrijebiti zimi za uredno spremanje ljetne obuće. A od kartona možete napraviti i prekrasne čestitke, ili pak kutije za spremanje igračaka.
Materijali i pribor za izradu ovakvih dekoracija uvijek su isti, a vaša mašta je tu uvijek na prvom mjestu.

Sada zasigurno, uz ove kreativne ideje od kartona, imate razloga da ne bacite kartonske kutije.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!