Ostani doma
Praktični savjeti

Čišćenje doma

Znate li kako oprati perilicu rublja?

Znate li kako oprati perilicu rublja?
Thinkstockphotos.com

Život bez perilice rublja je nezamisliv, a veliki problem predstavlja kada se pokvari zato je moramo održavati i prati pa evo savjeta kako oprati perilicu rublja

Čišćenje perilice za rublje je nešto što moramo redovito raditi, a za njezino čišćenje, dovoljan vam je samo jedan sastojak koji uglavnom svi imate kod kuće - ocat. 
Pa krenimo s čišćenjem i počnimo od unutrašnjosti perilice.

Kako oprati perilicu rublja iznutra?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bubanj perilice je vrlo važno čistiti jer se u njemu mogu nakupiti bakterije, a velik problem će onda stvarati i neugodan miris. 
Taj ćete problem rješavamo alkoholnim octom. Ubacite četiri šalice bijelog octa i vruće vode pa zavrtite jedan ciklus. 
Ako vam se čini da se nakon završenog ciklusa ocat nije isprao, samo ponovite postupak još jednom.

Kako oprati perilicu rublja izvana?
Jednako tako octom očistite vanjski dio perilice. Uzmite ocat i vodu pa napravite sredstvo za čišćenje. Ili pak uzmite sami ocat pa spužvicom izribati nakupine od sapunice i vode te poslije prebrišite. Ocat će ih izvrsno otopiti. Osim spužvice za pranje, možete koristiti i krpicu od mikrofibre koja dobro upija tekućinu.

Kako oprati perilicu rublja i njezine gumene dijelove?

Čišćenje treba i  na gumi kod vrata jer to je idealno mjesto za bakterije, plijesni i gljivice. Neke se gume mogu jednostavno izvaditi i očistiti, ali neke ne.  
Ako je izvadite van, dovoljno je da je zatim namočite u vodu i ocat pa pustite pola sata da prljavština otpusti. Za to vrijeme dok se guma namače, vi možete oprati okolnu plastiku. 
Ako se guma ne može skinuti, možete krpicu navlažiti octom pa je prisloniti na gumu i pustiti da tako stoji desetak minuta te kasnije nastavite postupak čišćenja.

Još jedan savjet o čišćenju i održavanju perilice za kraj. Rublje morate izvaditi čim je pranje gotovo jer ono stajanjem izaziva stvaranje plijesan i gljivica unutar perilice. 
Kada se perilica koristiti, ostavite vrata otvorena da se prozrači. 

Nadamo se da će vam ovih nekoliko savjeta kako oprati perilicu rublja biti od koristi.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!