Ostani doma
Vijesti / Promo

kampanja

Hrvatski startup Modulos lansirao Kickstarter kampanju za proizvodnju modularnih stolova

Hrvatski startup Modulos lansirao Kickstarter kampanju za proizvodnju modularnih stolova

Modulos predstavlja potpuno nov pristup dizajnu i proizvodnji namještaja, jer pretvara statični komad namještaja u prilagodljiv element životnog ili radnog prostora

Nakon više od dvije godine napornoga rada, hrvatski startup Modulos je lansirao Kickstarter kampanju za inovativni modularni stol koji se, zahvaljujući potpuno modularnom dizajnu radne površine, može prilagoditi baš svakom životnom ili radnom prostoru i potrebama vlasnika. Ovaj proizvod u potpunosti je osmišljen i proizveden u Hrvatskoj te tako spaja ljepotu i kvalitetu hrvatskog drvnog materijala s modernim, funkcionalnim dizajnom.

Modulos predstavlja potpuno nov pristup dizajnu i proizvodnji namještaja, jer pretvara statični komad namještaja u prilagodljiv element životnog ili radnog prostora, koji se može kontinuirano mijenjati prema željama i potrebama svojih korisnika. Na taj način se postiže održivost, jer više nema potrebe za bacanjem namještaja pri svakoj većoj promjeni uređenja ili kod manjih oštećenja stola. Potrebno je samo presložiti postojeću radnu površinu i, ukoliko je potrebno, naručiti još nekoliko modula da bi je povećali. Samo slaganje i preslagivanje radne površine vrlo je jednostavno i intiuitivno, zahvaljujući iznimno jednostavnom i čvrstom sistemu spajanja modula.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osnovni elementi Modulosa su njegovi moduli - drvene ploče, koje se mogu spajati i tako oblikovati individualno prilagođen radni prostor. Uz raznovrsnost raspoloživih modula (i konstantno novih u pripremi), uvijek je moguće dobiti radnu površinu koja je idealna za vlasnika, čak i ako se odluči potpuno preurediti prostor, preseliti se u novi stan ili nabaviti novi uređaj koji se ne uklapa u postojeću radnu površinu stola. Svaki modul ima mogućnost spajanja nogu na sva četiri ugla i spojiv je s drugim modulima sa sve četiri strane, zbog čega je moguće module proizvoljno rasporediti na površini. Time se omogućuju razne kombinacije - od raznih duljina stolova, preko raznih oblika radne površine pa sve do raznih visina nogu. Uz to, modularan dizajn ima još jednu veliku prednost – moguće je proizvesti module s različitim funkcijama, od raznih dockova za uređaje, ugradnje tehnologije poput bežičnog punjača za uređaje ili USB huba te raznih dodataka poput nosača za kablove. 

Matej Grozdanović, osnivač Modulosa, nije do ideje o izradi proizvoda od drveta došao sasvim slučajno. Njegovi pradjed, djed i otac su (bili) stolari, a on je poput njih odrastao uz radionicu i radio u njoj od malena. Inzistiranjem na isključivo hrvatskoj drvnoj sirovini visoke kvalitete i beskompromisnom pristupu kvaliteti proizvoda, Matej želi osvijestiti zapadno tržište o kvaliteti materijala, rada i dizajna koji hrvatski proizvođači i dizajneri mogu isporučiti.

Tijekom Kickstarter kampanje bit će moguće naručiti razne kombinacije modula, od samo jednog modula s pripadajućim nogama koji može poslužiti kao mali stolić ili noćni ormarić pa sve do velikih radnih stolova koji se sastoje od 8 ili 10 modula s pripadajućim nogama. Pritom će cijene tijekom Kickstarter kampanje biti znatno niže od krajnje tržišne, a Hrvatima će se omogućiti naručivanje ograničenih količina uz još povoljniju cijenu, pa tako možete naručiti set od 6 modula s pripadajućim nogama za 649 dolara, ili set od 8 modula za 799 dolara. Kickstarter kampanju možete vidjeti i podržati KLIKOM OVDJE!

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!