Vijesti / Promo

fotografsko umijeće

Tri stvari na koje morate paziti kako bi vaše Instagram fotke bile savršene

Tri stvari na koje morate paziti kako bi vaše Instagram fotke bile savršene
PROMO

More objava na Instagram profilima može uisitnu obeshrabriti nekoga tko se želi umjetnički izraziti i pokazati svoje omiljene fotografije.

Gotovo svi influenceri na svojim fotografijama uspješno demonstriraju svoje stručno fotografsko umijeće, ali doći do savršene Instagram fotke puno je lakše nego što mislite. 

Zahvaljujući razvoju tehnologije, svatko od nas može fotkati profesionalne fotografije svojim pametnim telefonom, no nije svaki uređaj idealan za stvaranje beskompromisnih fotografija.

Fokus, fokus, fokus

Prvo na što morate misliti je – fokus. Nije isto fotografirati selfie, zalazak sunca ili djecu u igri. U trenutku kada hoćemo zabilježiti neki trenutak, teško je razmišljati o svim pravilima fotografiranja. Zato pametni telefoni, koji imaju implementiranu umjetnu inteligenciju, odrađuju posao za nas i sami prepoznaju što želimo uhvatiti unutar kadra i na koji način. Primjerice, trostruka Leica kamera novog Huawei Mate 20 Pro telefona prepoznaje više od 1500 scenarija prema kojima regulira boju, svjetlinu i kontrast za savršeno uravnoteženu sliku. A da se kamera prilagođava prostoru u kojem se nalazimo, potvrdila je i popularna hrvatska pjevačica Nina Badrić.

Jedna od najvažnijih stvari bila mi je nabaviti mobitel koji će se ponašati kao profesionalni fotoaparat, a da pritom na brz i jednostavan način snimi fotografiju koja je visoke kvalitete, a svaki Huaweijev model mi je to omogućio. Tako sam koristila i flagship telefon Mate 10 Pro, a trenutno imam Huawei P20 Pro koji, osim za vlastite portrete, koristim i za fotografiranje pejzaža u čemu zaista uživam, a rezultati su čarobni. P20 Pro mi posebno pomaže kada fotografiram noću, što je dosta često zbog mojih večenjih nastupa. Za novi Mate 20 Pro sam čula sve najbolje, a posebno me oduševilo što nakon fotkanja sam obrađuje obrađuje fotografiju, povećava njenu svjetlinu te oštrinu prikaza uz pomoć umjetne inteligencije. Jedva čekam da i njega probam :)“, izjavila je Nina.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Novi Becej �❤️� #takenwithhuaweip20pro #huaweip20pro

A post shared by Nina Badric (@badrich) on Aug 26, 2018 at 2:15am PDT

 

Osvjetljenje

Druga važna stavka za savršene fotografije je osvjetljenje. Za najbolje uvjete osvjetljenja i jasan prikaz zadužen je objektiv a na današnjim smartphoneima to se može podesiti potpuno automatski.  Megapikseli profesionalnih kamera sežu do 45 MP, a glavna leća Huaweija Mate 20 Pro ima čak 40 MP. Posebno je zanimljivo to što kamera dodatno sadržava i 20 megapikselni ultra širokokutni objetkiv. Zahvaljujući ovakvim objektivima, kamera ima mogućnost hvatanja i najsitnijih detalja ili pejzaža koji oduzimaju dah. Još jedna od prednosti je i Night Mode – poseban način rada koji nakon fotografiranja naknadno obrađuje snimku i povećava svjetlinu te oštrinu prikaza uz pomoć umjetne inteligencije. Dobra kombinacija objektiva garantira da će novonastala fotografija odisati teksturama, bojama i ljepotama koje smo htjeli uhvatiti, bilo da se objekt kretao brzo ili usporeno, u noći ili po danu, sve će biti onako kako smo zamislili zahvaljujući stabilizaciji slike i noćnom načinu snimanja za balansiranje slika snimljenih u lošim uvjetima osvjetljenja.

Kut fotografiranja

Ne smijemo zaboraviti niti kut fotografiranja. Huaweijev novi ultra širokokutni objektiv omogućava snimanje široke perspektive čak i iz ograničenih i skučenih prostora ili ekstremno krupni plan, što znači da će svaka sitnica na fotografiji biti kristalno jasna. Vaši Instagram prijatelji biti će oduševljeni fotografijama koje će izgledati kao da ste ih snimali u Landscape modu! Za umjetničke duše, tu je AI Color koji izolira dijelove snimaka pa je moguće dobiti prilično zanimljive videozapise s izoliranom bojom pojedinačnih objekata. Uz ovu funkciju moći ćete se pohvaliti prijateljima uistinu jedinstvenim snimkama koji neće proći nezapaženo.

Bez obzira na setting koji odaberemo, ili situaciju u kojoj se zateknemo i želimo ju što brže, a što kvalitetnije zablilježiti, trebamo imati univerzalnu alatku za postizanje željenih rezultata. Zašto ju ne bi jednostavno ponijeli u svome u džepu i bili spremni za svaki fotografski izazov pred nama?

Izdvojeno

Reci što misliš!