Vijesti / Promo

najbolji gaming smartphone

10 razloga zbog kojih ćete obožavati Huawei Mate 20 Pro

10 razloga zbog kojih ćete obožavati Huawei Mate 20 Pro
Huawei

Ovaj je uređaj savršeni primjer kako je moguće uklopiti tanak, elegantan dizajn i snažnu bateriju.

Huawei Mate 20 Pro najnoviji je flagship ovog tehnološkog giganta, a otkako je predstavljen, nagrađen je nizom priznanja te proglašen najboljim gaming smartphoneom 2018. godine prema stručnom žiriju Reboot Infogamera. Sam uređaj ističe se brojnim novim i naprednim značajkama, a neke ćemo nabrojati i na ovoj listi. Odlični prodajni rezultati potvrđuju kako je publika prigrlila Mate 20 Pro koji polako, ali sigurno postaje jedan od najomiljenijih pametnih telefona.

1. Mate 20 Pro dolazi s Kirin 980 čipsetom koji je prvi na svijetu proizveden pomoću 7 nanometarske tehnologije. Najnoviji i najnapredniji Huaweijev SoC osigurava bezbrižno uživanje u raznim sadržajima te rješavanje svih zadataka s lakoćom uz visoku učinkovitost. Visoke brzine nisu rezervirane samo za frekvencije na kojima procesor radi, nego i za internetske brzine koje osiguravaju bezbrižno surfanje uz Cat. 21 standard (do 1,4 Gbps).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

2. Uz revolucionarni matrični sustav kamere korisnici odsad mogu uživati u široj perspektivi pomoću dodanog ultra širokokutnog objektiva. Jedna od najboljih kamera na tržištu pametnih telefona tako omogućuje ne samo da vidite više, nego i šire. Uz Mate 20 Pro više nećete morati reorganizirati raspored na grupnim fotografijama, niti se udaljavati kako bi svi stali u kadar.

3. Novi ultra-širokokutni objektiv razvijen je u suradnji s Leicom, a moguće ga je koristiti za zapanjujuće makro fotografije. Uz ovaj objektiv moguće je fokusirati objekt i dobiti oštru fotografiju i sa samo 2,5 cm udaljenosti. Fotografije biljki, cvijeća ili malih kukaca i ostalih životinjica mogu izgledati kao profesionalne, a sve uz uređaj koji cijelo vrijeme imate uz sebe i koji stane u džep.

4. NPU komponenta u Kirinu 980 zadužena je za umjetnu inteligenciju, a omogućuje funkciju nazvanu AI portrait color. Ova zanimljiva značajka omogućuje izoliranje boje na osobi u kadru snimke izolirajući pritom okolinu u monokromatski spektar. Pomoću ove funkcije moguće je dobiti snimke kao iz Hollywooda kojima ćete se istaknuti na društvenim mrežama.

 

5. Snimajte poput profesionalaca i uhvatite najbolje trenutke uz 21:9 omjer fotografiranja i snimanja. Ukoliko želite izbjeći dodatno naknadno uređivanje uključite opciju Spotlight Reel koji će sve parametre prilagoditi umjesto vas. Fotografije će tako izgledati poput profesionalnih, a u uvjetima slabijeg osvjetljenja ovaj uređaj istaknuo se kao jedan od najboljih na svijetu.

 

6. Ovaj je uređaj savršeni primjer kako je moguće uklopiti tanak, elegantan dizajn i snažnu bateriju. Novi Huawei Mate 20 Pro dolazi s baterijom kapaciteta 4200 mAh koji će osigurati cjelodnevno uživanje u raznim sadržajima i neće vas ostaviti na cjedilu kad ga zatrebate. Ako uz ovakav kapacitet dodamo i razne načine kojima se baterija dodatno optimizira, oduševljenje brojnih recenzenata i korisnika autonomijom nije iznenađujuće.

 

 

7. Baterija ovog uređaja ne samo da dugo traje, nego se i izuzetno brzo puni. Najbrža tehnologija punjenja dostupna na tržištu uz TÜV certificirani 40 W HUAWEI SuperCharge omogućuje punjenje novog Mate 20 Pro smartphonea od 0 do 70 posto u samo 30 minuta. No, Huawei nije ni tu stao, za one koji preferiraju bežično punjenje tu je 15 W HUAWEI Wireless Quick Charge koji puni 1300 mAh u samo 30 minuta. Osim što se brzo puni, Mate 20 Pro može poslužiti i kao bežični punjač za druge uređaje uz reverzibilno bežično punjenje pa tako možete podijeliti nešto kapaciteta ove masivne baterije i sa svojim prijateljima.

 

8. Uređaj dolazi s novim EMUI 9.0 korisničkim sučeljem temeljenim na Android P operativnom sustavu. Sučelje je krajnje jednostavno i ergonomski dizajnirano, a uz uravnoteženi izbornik s postavkama nećete se izgubiti u beskrajnim značajkama ovog pametnog telefona. Tu je i navigacija sustavom uz pomoć gesti kojima se korisniku omogućuje intuitivno uživanje u novom, još ljepšem korisničkom sučelju.

 

9. Uz nove mogućnosti otključavanja korisnik je sigurniji no ikad prije. Zahvaljujući 3D dubinskom Sensing Camera sustavu HUAWEI Mate 20 Pro je moguće otključati pomoću skeniranja lica. Čitač otiska prsta ugrađen je ispod zaslona pa za otključavanje ovom metodom ne treba podizati pametni telefon s površine. Oba načina osiguravaju brzinu i pouzdanost tako da je odluka o metodi prepuštena korisnicima koji sigurno neće pogriješiti, koju god metodu odabrali.

 

10. Uz Mate 20 Pro nećete se više nikada izgubiti jer donosi još naprednije lociranje. Zahvaljujući dvostrukom GPS pojasu (L1 i L5) moguće je još preciznije odrediti lokaciju. L5 pruža i do 10 puta veću točnost lociranja i omogućava vam da točno označite svoju lokaciju, gdje do se nalazili. Uz ovaj smartphone više se nećete mimoići s prijateljima kad jednom podijelite lokaciju na kojoj ste se odlučili susresti.

Izdvojeno

Reci što misliš!