Vijesti / Promo

Napretkov svečani božićni koncert

Božićni koncert klape "Sveti juraj" i orkestar HRM u Sarajevu

Božićni koncert klape

Ovogodišnji koncert mornaričke klape i orkestra iz Splita će kao generalni medijski pokrovitelj snimati i emitirati državna televizija BiH

Hrvatsko kulturno društvo Napredak u suradnji sa Veleposlanstvom Republike Hrvatske organizira božićni koncert pod nazivom Napretkov svečani božićni koncert koji će biti upriličen u Narodnom kazalištu u Sarajevu 17. prosinca 2018. godine na kojem će nastupiti Klapa „Sveti Juraj“ i Orkestar Hrvatske ratne mornarice iz Splita pod ravnanjem dirigenta Tonća Ćićerića.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak od svog osnivanja 1902. pa do danas postalo je i ostalo stjecište kulturnog i intelektualnog života Hrvata, i mnogih drugih na prostoru BIH.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovogodišnji koncert mornaričke klape i orkestra iz Splita će kao generalni medijski pokrovitelj snimati i emitirati državna televizija Bosne i Hercegovine.

Od mnogobrojnih koncerata koje je organizirao Napredak važno je istaknuti božićne i uskrsne koncerte u Sarajevu koji su na neki način postali službeni koncerti u Bosni i Hercegovini, na kojima nastupaju, uz poznate domaće i inozemne glazbene umjetnike, i Napretkovi stipendisti.

Koncertima redovito nazoče predstavnici vlasti, vjerskih zajednica i diplomatskog zbora. Prihod od ovih koncerata, namijenjen je Napretkovoj zakladi za sveučilište i stipendiranje Ivo Andrić – Vladimir Prelog, a što koncertima daje dobrotvorni karakter.

Napredak u svojoj dugoj povijesti, a pogotovo u ratnom i poratnom vremenu ima bogato iskustvo u programima koji potiču dijalog i stvaranje harmonije između izražavanja vlastitog identiteta, kulture i pristupa zajedničkoj kulturnoj baštini.

 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!