Vijesti / Promo

PROAKTIVNA ZAŠTITA OKOLIŠA

Freemental festival apelira na problem štetnog otpada na zelenim površinama

Freemental festival apelira na problem štetnog otpada na zelenim površinama

Glazbena događanja koja primaju veliki broj posjetitelja uzroci su otpada od kojeg je veliki dio nerazgradiv i štetan za okoliš

U to ime pokrenuta je posebna akcija učinkovite i proaktivne zaštite okoliša. Kroz praktičan rad, edukativne radionice i organizirane akcije skupljanja smeća organizatori novog domaćeg festivala predstavljaju svoju misiju djelovanja za dugoročnu akciju održavanja čistog okoliša.

Za početak, cilj ove zelene akcije na otoku Cresu je očistiti plažu Tarej uz pomoć volontera i donirati novčana sredstva u stvaranje čišćeg i zdravijeg okoliša. Misija mladih entuzijasta koji se profesionalno bave organizacijom glazbenih događanja je obrazovati ljude na  recikliranje, život bez otpada i kulturu ponovne upotrebe. Važno je pokazati posjetiteljima festivala da je razonoda u prirodi moguća i bez zagađivanja okoliša. Novac skupljen od donacija biti će utrošen na zalihe, opremu za čišćenje, najam kamiona za smeće, plin za prijevoz, a svi volonteri koji dođu dobit će domaći topli obrok. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U slučaju ružnog vremena akcija može biti odgođena najviše na tjedan ili dva, a najbitnije je skupiti što više volontera i osvijestiti što veći broj ljudi o štetnosti zagađivanja okoliša.

Svaki sudionik kampanje odabire stavku koju će primiti za svoju donaciju: torbu, naprtnjaču, majicu ili ulaznice, a sav prihod ide u Freementalovu zelenu akciju.
Beta izdanje FreeMental festivala seli se na otok Cres, u srce hrvatskog Jadrana. Ovogodišnja festivalska vrata bit će otvorena 4 dana i 3 noći od 15. do 18. kolovoza gdje ćete postati jedno s obalom prekrasnog i očišćenog otoka Cresa. Sve o akciji možete pronaći OVDJE.

Izdvojeno

Reci što misliš!