Ostani doma
Vijesti / Promo

VELIKI USPJEH

KUD „Preslica“,Blato iz Zagreba osvojio prvo mjesto na međunarodnom festivalu folklora

KUD „Preslica“,Blato iz Zagreba osvojio prvo mjesto na međunarodnom festivalu folklora

Na 5. Internacionalnom festivalu folklora i tradicionalne muzike u Novom Gradu, Sarajevo, BiH od 22. – 23.06.2019. godine. U konkurenciji 10 folklornih grupa, KUD „Preslica“, Blato osvojila je prvo mjesto.

KUD „Preslica“,Blato iz Zagreba sudjelovala je na 5. Internacionalnom festivalu folklora i tradicionalne muzike u Novom Gradu, Sarajevo, BiH od 22. – 23.06.2019. godine. U konkurenciji 10 folklornih grupa, KUD „Preslica“, Blato osvojila je prvo mjesto.

Stručni žiri, između ostalih, sačinjavali su prof.dr. Husein Zvrko (BiH, sveučilišni profesor), Faruk Alkaya (Turska, tajnik IOV World, International Organization of Folk Art), Izabela Angelova (Makedonija, koreografkinja modernih plesova) i Sejo Mandić (BiH, folklorni koreograf), dok je predsjednica stručnog žirija bila prof.dr. Ana Babić (BiH, profesorica solo pjevanja).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ocjenjujući etnološke norme, koreografiju, muziku, vrsnoću pjevanja te scenski nastup, stručni žiri najboljim je proglasio KUD „Preslicu“. Stručni žiri bio je izuzetno zadovoljan vrsnoćom plesa i ljepotom originalnih nošnji uz naglasak na dobro složenoj kombinaciji starijih i mlađih plesača.  Obzirom da su članovi KUD-a „Preslica“ na ovom festivalu u zbiru imali više od 1100 godina, uspjeh je izuzetno značajan. 

Za osvojeno prvo mjesto zaslužna je voditeljica odrasle skupine Đurđica Svaton s čijom koreografijom „Ono naše Blatsko“ se KUD „Preslica“ i predstavio na Festivalu. 

Drugo mjesto na festivalu osvojio je KUD „Radoviš“ iz Makedonije , a treće mjesto KUD „Saobraćajac“ iz Sarajeva.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!