Ostani doma
Vijesti / Promo

BravO DM!

Giving Friday u dm-u: Uz podršku kupaca osigurano 337.392 kuna za vitalno ugroženu djecu iz Udruge Kolibrići

Giving Friday u dm-u: Uz podršku kupaca osigurano 337.392 kuna za vitalno ugroženu djecu iz Udruge Kolibrići
Promo

Svi koji su obavili kupnju u prodavaonicama dm-a doprinijeli su donaciji

U petak, 29. studenog, na Giving Friday, zahvaljujući velikom odazivu kupaca, dm je za Udrugu Kolibrići osigurao donaciju u iznosu od 337.392 kuna kojom će se kupiti medicinska oprema i pomagala kako bi se životno ugroženoj djeci olakšala svakodnevica i uključivanje u društvene aktivnosti. Na Giving Friday, dm-ovu verziju Crnog petka, svi koji su obavili kupnju u prodavaonicama dm-a doprinijeli su donaciji jer je dm pet posto ukupnog prometa ostvarenog na taj dan odlučio donirati Udruzi Kolibrići kako bi pomogao oboljeloj djeci i njihovim obiteljima.

 „Na Crni petak, koji smo u dm-u nazvali Giving Friday, odlučili smo građanima dati priliku da učine dobro djelo te ih potaknuti da promisle o tome kako pomoći onima pred koje je život stavio velike izazove i kojima je pomoć i podrška okoline prijeko potrebna. Veliko hvala svima koji su, na dan kada je većina ljudi u potrazi za najboljim popustima, odlučili svratiti u dm i obaviti kupnju te nam pomogli da ostvarimo značajnu donaciju pomoću koje će maleni Kolibrići dobiti skupa pomagala o kojima ovisi kvaliteta njihova života, a katkada i sam život“, naglasila je Gordana Picek, voditeljica Nabave, marketinga i PR-a te Prodajne regije u dm-u.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Udruga roditelja vitalno ugrožene djece Kolibrići okuplja oko sedamdeset članova, a cilj Udruge je osigurati i poboljšati osnovne životne uvjete vitalno ugrožene djece s različitim medicinskim dijagnozama. Većina Kolibrića ne može govoriti, kretati se, samostalno disati i ovisna su o aparatima koji ih održavaju na životu i 24-satnoj roditeljskoj skrbi te im je otežano uključivanje u društvene aktivnosti. Zato je oboljeloj djeci i njihovim obiteljima, pored financijske pomoći, moralna i prijateljska podrška od neprocjenjive važnosti, a Udruga Kolibrići sloganomI ja sam dijete”, želi ukazati na to da se na prvom mjestu, ispred dijagnoza i aparata, nalaze djeca.

Djeca koja imaju sve želje kao i zdrava djeca te uz pomoć svojih roditelja ruše prepreke i s veseljem odlaze na izlete, more, kazališne predstave, druže se, pa čak i pripremaju za polazak u školu. Donacijom ostvarenom na dm-ov Giving Friday mališanima će se osigurati pomagala poput aspiratora, medicinskih kreveta, terapijskih stolica, invalidskih kolica, poligona i rampi za kolica, komunikatora i tableta, pomagala za kupanje i lakše kretanje te medicinskih uređaja koji će im olakšati svakodnevne aktivnosti, a roditeljima pojednostaviti njegu i skrb za oboljelu dječicu, kako bi se obitelji Kolibrića mogle što je više moguće fokusirati na pozitivne i lijepe trenutke u životu.

Reci što misliš!