Ostani doma
Vijesti / Promo

PROMO

Hotelu Medena dodijeljeno 11,1 milijuna kuna nepovratnih sredstava iz fondova Europske unije

Hotelu Medena dodijeljeno 11,1 milijuna kuna nepovratnih sredstava iz fondova Europske unije
Promo

Projekt je sufinancirala Europska unija u sklopu Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija'

Energetska učinkovitost visoko je na listi prioriteta Hotela Medena d.d. što potvrđuje projekt ‘Hotel Medena - Nova energija’ ukupne vrijednosti 34.912.938,26 kn koji je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosom od 11.170.747,45 kuna nepovratnih sredstava, a dodijeljen je u sklopu natječaja ‘Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru’.

"Stalna briga o zaštiti okoliša, povećanju energetske učinkovitosti i korištenju obnovljivih izvora energije jedna je od temeljnih komponenti održivog razvoja i važan čimbenik u hotelskoj industriji. Iz tog razloga smo jako zadovoljni što smo realizirali projekt ‘Hotel Medena - Nova energija’ koji će pridonijeti ostvarenju energetskih ušteda kroz povećanje učinkovitosti korištenja energije te će ostvariti znatne uštede u našem poslovanju. To sve zajedno ide u prilog promociji održivog razvoja turizma u njegovu širem okružju, ali i promociji samog hotela", izjavili su iz Hotela Medena d.d.

Projekt je sufinancirala Europska unija u sklopu Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija', iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a realizacija projekta počela je u siječnju 2014. godine te će trajati do kraja lipnja 2021. godine. Ovim projektom direktno se rješava problem energetske neučinkovitosti stvaranjem uvjeta za eliminiranje gubitaka energije kroz obnovu ovojnice dijela energetski troškovne cjeline, zamjenu unutarnje i vanjske rasvjete energetski učinkovitijom, ugradnjom solarnih kolektora te rekonstrukcijom kotlovnice s ciljem prelaska na dizalicu topline zrak - voda.

Time će se uštedjeti isporučena energija energetski troškovne cjeline ‘Energetska učinkovitost’ za 1.070.089 kWh, povećati udio obnovljivih izvora energije u bruto konačnoj potrošnji za 1.806.966 kW te smanjiti CO2 za 62 %. 

O Hotelu Medena 

Hotel Medena jedan je od najpoznatijih hotela na ovom području, izgrađen 1971. godine s dugogodišnjom tradicijom u smještaju i ugostiteljstvu za klijente iz cijelog svijeta. Smješten je nedaleko od Trogira u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja se smatra jednom od glavnih turističkih i kulturnih središta Hrvatske. Svojom veličinom i opremom pruža sve potrebno za održavanje velikih sastanaka, konferencija, seminara, sportskih priprema, banketa, team buildinga i ostalih usluga. 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Reci što misliš!