Ostani doma
Vijesti / Promo

uspješan rad od kuće

HUAWEI MateBook X Pro 2020 za uspješne i opuštene online sastanke

HUAWEI MateBook X Pro 2020 za uspješne i opuštene online sastanke
Promo

Iako su svi svjesni kako je prijenosno računalo osnovni preduvjet za uspješan rad od kuće, mnogi će olako pristupiti odabiru laptopa

Možda je ovakav pristup mogao proći ranije, kad se računala još nisu po mnogo čemu razlikovala. Danas, međutim, postoje ogromne razlike u onom što profesionalna prijenosna računala mogu ponuditi. Ako niste oprezni, možete završiti sa strojem koji ne služi ničemu, a najmanje vašim potrebama.

Novi model prijenosnog računala kojeg je Huawei lansirao na tržište, MateBook X Pro 2020 sve je samo ne obično računalo. S omjerom zaslona prema tijelu od čak 91 % i 3K FullView zaslonom, ovo se računalo itekako ističe u odnosu na konkurentne proizvode na tržištu. Zahvaljujući profesionalnoj izvedbi, surround zvuku, preciznom prijemu zvuka i Huawei Share tehnologiji, posebno je pogodan za video sastanke.

3K FullView zaslon: Obavljanje poslovnih zadataka i održavanje sastanaka

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S obzirom na bogato iskustvo koje Huawei ima na tržištima pametnih telefona i tableta, u MateBook X Pro računalo ugrađene su brojne inovacije, jedna od kojih je i LTPS zaslon. Kao vodeće ime kad je riječ o industrijskom dizajnu, Huawei je osmislio prijenosno računalo s nevjerojatno tankim okvirom na svim rubovima. Upravo zbog ovog detalja uspješno je ostvaren omjer zaslona prema tijelu od 91 %. Ultra FullView zaslon pruža korisnicima savršeno jasan pregled sadržaja. Ovakvim se dizajnom postiže to da se jednim pogledom može obuhvatiti najveća moguća površina, neovisno o vrsti sadržaja koji se pregledava, bilo da je u pitanju radni zadatak ili online sastanak.

Za razliku od ostalih proizvođača koji u svrhu uštede koriste jeftiniju proporciju 16:9, Huawei je svoje MateBook X Pro 2020 prijenosnike opremio zaslonom omjera 3:2 koji je puno bolja opcija za korisnike kojima je računalo iznimno važno za dnevno obavljanje zadataka ili online sastanke. Ovakav omjer pogodan je za Microsoft Office aplikacije, ali i za druge alate jer omogućuje prikaz veće količine sadržaja pa korisnici imaju bolji pregled onoga na čemu trenutno rade, odnosno osobe s kojima komuniciraju tijekom online sastanka.

Nadalje, rezolucija od 3000 x 2000 piksela uz kontrast 1500:1 i gustoću prikaza od 260 PPI-ja, na Huawei MateBook X Pro prijenosniku pruža pravo 3K iskustvo oživljavajući svaki prikazani sadržaj, što je posebno korisno kad su u pitanju online sastanci.

Profesionalna izvedba za nesmetano iskustvo

Kad je o performansama riječ, Huawei nikad ne pristaje na kompromise. Novi Huawei MateBook X Pro opremljen je Intel® Core™ i7-10510U procesorom 10. generacije čime se postiže optimalna izvedba i iskustvo korištenja u svim scenarijima.

Nadalje, ovo računalo ima i grafičku karticu NVIDIA® GeForce® MX250 s 2GB GDDR5 memorije za pouzdano i neometano korisničko iskustvo. Tu je i iznimno brz PCIe SSD pa više ništa ne stoji na putu vašoj kreativnosti.

Brzi Wi-Fi i Bluetooth 5.0 također su nadograđeni i poboljšani pa dobra povezanost nije ni na trenutak upitna. Sve ove značajke uvelike doprinose radnoj učinkovitosti tijekom online sastanaka.

Surround zvuk i jasnoća glasa

MateBook X Pro odraz je neumorne Huaweijeve potrage za savršenom reprodukcijom zvuka. Dvosistemski quad zvučnik omogućuje ovom računalu reprodukciju bogatih bas tonova iz niskotonskih zvučnika te jasnih visokih frekvencija iz visokotonskih zvučnika. Ukratko, riječ je o zaista bogatim i čistim zvučnim efektima iz svih kutova.

Online sastanci uobičajena su pojava na radnom mjestu pa je kvaliteta reprodukcije glasa iznimno važna. Uz četiri mikrofona i inteligentnu funkciju koja smanjuje količinu šumova, okolna buka je značajno umanjena. Huawei MateBook X Pro može registrirati govor na udaljenosti od čak 4 metra pa je lako učinkovito koristiti glasovne aplikacije. 

Huawei Share: Lakši život, lakši posao

Hardver na stranu, treba spomenuti i opciju Huawei Share koja primjenjuje distribuiranu tehnologiju. Uz pomoć ove tehnologije u potpunosti se ruše sve prepreke između temeljne arhitekture Windows i Android sustava, te uspostavlja savršena suradnja između računala i telefona.

Ako ovo zvuči kao korporativni klišej, evo jednog primjera iz stvarnog života. Zamislite da ste usred obavljanja nekog zadatka na računalu i vaš kolega vas poziva na online sastanak. Trebate uzeti telefon i držati ga na uhu tijekom cijelog poziva zbog čega je istovremeni rad na računalu gotovo nemoguć. Međutim, uz pomoć Huawei Share tehnologije možete putem računala primiti obični ili video poziv te uz pomoć zvučnika, mikrofona i kamera dobiti bolji zvuk i sliku.

Ova tehnologija omogućava i uređivanje datoteka s telefona putem računala. Dakle, po završetku sastanka, možete otvoriti Notepad telefonsku aplikaciju na svom računalu, urediti sadržaj koristeći tipkovnicu i miš i onda poslati tako uređene dokumente svom kolegi na mail. To je svakako puno brže nego da tipkate na svom telefonu.

Zaključak

Puno je značajki koje Huawei MateBook X Pro 2020 čine vrhunskim profesionalnim računalom: FullView zaslon, moćne performanse, surround zvuk, precizan prijem zvuka, kao i Huawei Share tehnologija za savršenu suradnju s drugim uređajima. Zato ako tražite prijenosno računalo za komunikaciju na daljinu ili online sastanke, ovo je definitivno uređaj kojeg trebate ozbiljno razmotriti.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!