Ostani doma
Vijesti / Promo

znaju što žele

Odgovor iz 'prve ruke': Ženama definitivno odgovara nešto viša temperatura prostorija nego muškarcima

Odgovor iz 'prve ruke': Ženama definitivno odgovara nešto viša temperatura prostorija nego muškarcima
Promo

Žene su oduvijek znale što žele, no sada napokon imaju hrabrosti to i tražiti

Uponor Hrvatska nedavno je predstavio kampanju „Moderne žene znaju što žele“. Žene su oduvijek znale što žele, no sada napokon imaju hrabrosti to i tražiti. Potvrđuju to i statistike Uponora, koji još od osnutka detaljno prati svoje kupce kako bi im odgovorio kvalitetnim proizvodima na njihove potrebe. Ono što već neko vrijeme iznenađuje analitičare je podatak da su u posljednje vrijeme žene sve češće uključene u odluku o kupnji pametnih gadgeta za kuću.

Da bismo dobili stvarnu sliku o tome sudjeluju li žene zaista u donošenju odluke o kupovini podnog grijanja, potražili smo žene koje podno grijanje koriste svakodnevno. Tako smo došli do dviju sugovornica, Ivane i Diane. Ivana ima 36 godina i rodom je iz Rijeke, no trenutno s obitelji živi u Zagrebu gdje ih je, kako kaže, doveo posao. Podno grijanje ugradili su u stan s visokim stropom. Diana pak ima 38 godina i zaposlena je u dječjem vrtiću. Ona podno grijanje nema doma, već ga koristi na poslu, a posebno joj se sviđa što joj je toplo za stopala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako se obično žene „optužuje“ da nepotrebno podešavaju grijanje na previsoku temperaturu, prvo pitanje koje smo postavili Ivani i Diani išlo je upravo u tom smjeru – Tko u vašem domu odlučuje o sobnoj temperaturi?

Ivana odmah odgovara jasno i ponosno: „Što se tiče temperature grijanja u našem kućanstvu, glavnu riječ vodim ja :). Volim da smo usred zime u kući u kratkim rukavima. Niti djeca, niti ja, ne volimo nositi papuče po kući. Najviše volimo biti bosi. Prije sam stalno upozoravala svoje curice da se obuju, no sada s tim više nemamo problema. Podno grijanje cijeli prostor ispuni toplinom i ugodom. S obzirom na to da živimo u stanu s visokim stropom, osjećaj topline uz Uponor podno grijanje je sad druga priča.“ I Diana priznaje da u vrtiću glavnu riječ, kada je u pitanju grijanje, imaju odgajateljice. Ona i njezine kolegice grijanje obično podese na 24 stupnjeva, što smatraju ugodnom temperaturom za boravak u prostoriji. To je zapravo i u skladu s nedavno objavljenim rezultatima istraživanja u magazinu The Lancet. Istraživanje je pokazalo kako je idealna temperatura žene prosječne građe i starosti točno 24 °C, što je za čak 4 stupnja više od idealne temperature prosječnog muškarca.

Kako naše sugovornice Ivana i Diana vode glavnu riječ kada je u pitanju podešavanje temperature doma, iduće pitanje koje smo im postavili nametnulo se samo po sebi – Jeste li sudjelovale u donošenju odluke kada ste kupovali grijanje za vaš dom?

Diana kaže da nije sudjelovala u donošenju odluke o podnom grijanju u vrtiću, jer su tu odluku donosili nadređeni, kao i arhitekti koji su radili na projektu. No Ivanina je priča drugačija. Njezin joj je suprug o podnom grijanju bacio bubicu u uho i iako se odmah nije s njim složila, kaže da su nakon tri zagrebačke zime i proučavanja svih vrsta grijanja odluku donijeli sporazumno i jednoglasno. Zapravo, Ivana priznaje da njezin suprug baš i nije neki ljubitelj tehnologije pa kad i dobe ideju o kupovini nekog uređaja, najprije zajedno malo proguglaju i ispitaju prijatelje koji možda imaju takav uređaj, pa onda odluku donesu zajedno.

Konačno, došli smo i do zadnjeg pitanja koje smo postavili Diani i Ivani – Je li i kako je Uponor Smatrix Pulse podno grijanje promijenilo njihov život?

Diana je kao najveću prednost podnog grijanja u vrtiću spomenula to što joj je toplo za stopala, a djeci konačno može dopustiti da su povremeno u čarapama bez papuča, bez bojazni da će se netko od njih prehladiti. Ivana iskreno priznaje da se preporodila nakon uvođenja Uponor Smatrix Pulse pametnog podnog grijanja, jer više ne mora kod kuće sjediti u debeloj vesti, niti se buditi uz onaj neugodan osjećaj hladnog zraka po stanu, što im je prije ugradnje podnog grijanja bio čest problem. Stan u zgradi iz 19. stoljeća, s visokim stropovima zbilja je teško zagrijati, objašnjava. Također ne stavljaju više deke, jastuke ili podloge za igru na pod kada se njihove tri djevojčice igraju sa psima i to ju čini opuštenijom jer je prije uvijek mislila da će zbog njihovih navika bosog hodanja nekome stradati zdravlje. Ipak, kao najveću prednost podnog grijanja Ivana ističe pametan sustav: „Najviše volim to što je sve online. S obzirom na to da smo često vikendima u Rijeci na izletima, jako nam je bitno da sve možemo regulirati putem mobitela. U naš zagrebački stan tako se uvijek vraćamo u toplo.“

Više o prednostima Uponor Smatrx Pulse podnog grijanja i ugradnji saznajte na službenim web stranicama Uponora Hrvatska.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!