Ostani doma
Vijesti / Promo

Novi član u obitelji

Jeste li znali da pravilnom prehranom kod štenaca možete pojačati njihov imunitet za 50 posto?

Jeste li znali da pravilnom prehranom kod štenaca možete pojačati njihov imunitet za 50 posto?
Promo

PURINA PRO PLAN Puppy s OPTISTART formulom je visokokvalitetna hrana idealna za rast i razvoj vašeg štenca

Vlasnici pasa znaju koliko im je život ljepši od kada su u suživotu s njima. Pas je čovjekov najbolji prijatelj, a kako bi to prijateljstvo bilo dugotrajno i kvalitetno za obje strane, važno je od početka razmišljati o tome što odgovorno vlasništvo nosi. Sam početak nije uvijek jednostavan, pogotovo kada se radi o štencima, zato je svaka pomoć i svaki savjet dobrodošao. Od prvog susreta i odabira prave hrane do njegovog rasta i razvoja - stručnjaci iz Purine pobrinuli su se da vam upravo olakšaju taj start.

Odgovorno vlasništvo

Udomljavanje je plemeniti čin kojim ćete spasiti jedan život, a svoj učiniti bogatijim na nekoliko razina. Prilikom udomljavanja bitno je odabrati pravu pasminu za sebe, onu kojoj ćete se moći kvalitetno posvetiti, a da pritom u svemu uživate i vi i pas.  U Purininom izborniku pasmine, možete detaljno istražiti koja bi pasmina najviše odgovarala vama i vašim obavezama. Nije isto ako primjerice udomljavate Jack Rusell terijera koji su izuzetno energični psi i zahtjevaju visoku razinu aktivnosti pa mogu biti zahtjevni čak i iskusnim vlasnicima ili primjerice Engleskog koker španijela koji su blagi, nježni i mazni psi, idealni za stan, ali i duge šetnje šumama jer su ipak lovci. Trebali bi razmisliti i o veličini vašeg psa i prostora u kojem živite, te o vašim dnevnim obavezama i možete li ovim bićima pružiti sve što im je potrebno za dug i sretan život. Ako udomljvate štenca mješanca, morate biti spremni na to da su zaigrani i znatiželjni i da je s njima potrebno puno rada. Iznimno je važno biti svjestan da je štencima potrebno vrijeme i vaše strpljenje, a treniranje i odlazak u školicu, koraci su koje nikako ne bi trebali preskakati. Tako ćete naučiti komunicirati s vašim psom, a savjeti stručnjaka pomoći će vam da što bolje razumijete njegove potrebe, jer svi su psi različiti. Dobro znamo da određene pasmine zahtijevaju određene uvjete, a u svemu tome veliku ulogu igra i karakter, te strah i privikavanje šteneta na novi dom. S njime se treba znati nositi, učiti ga i odgajati na pravi način, uz pravilnu prehranu i dovoljno igranja, kako bi živio što kvalitetniji život, na obostrano zadovoljstvo.

Štene dolazi u dom

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Došao je taj trenutak i u vaš dom stigao je novi kućni ljubimac. U vremenu koje je pred vama, važno je da taj prvi korak prilagodbe na novu okolinu, prođe što bezbolnije. Brižan i odgovoran vlasnik, svakom će štenetu pomoći da stvori povjerenje i osjeća se sigurno i zaštićeno. Za početak je jako važno znati nekoliko osnovnih stvari:

- osigurajte mu posebno mjesto u kući: Važno je pse od malih nogu učiti da imaju svoje mjesto u domu, nabavite mu krevetić i igračke.
- svježa voda: Pas bi na svom mjestu trebao uvijek imati zdjelicu sa svježom vodom.
- redovito šetanje i socijalizacija: Štencima u početku treba vremena da nauče obavljati - nuždu na za to određeno mjesto, a redovitim šetnjama polako ćete ga navikavati na svijet oko njega kojem će se kasnije veseliti.
- treniranje: Treniranje je zabavan, ali težak posao - morate ih naučiti svemu: od - obavljanja nužde do navikavanja na povodac. Ako imate vremena i strpljenja, otkrit ćete da je njihova transformacija uistinu predivna i sav uloženi trud pomoći će vam izgraditi veliku povezanost sa svojim štencem.
- kvalitetna prehrana: Kvalitetna prehrana od malih nogu jedna je od najvažnijih stavki na koje morate misliti. Važno je da je uravnotežena i optimalna i da sadrži sve što je potrebno vašem štencu za pravilan razvoj.

Kvalitetna prehrana od malih nogu

Pravilna i uravnotežena prehrana važna je u svakoj fazi razvoja psa, a s njom treba krenuti od malih nogu. U prvih pet mjeseci života, njihov imunitet se tek gradi i tada je jako važno čime ih hranimo. Pro Plan Puppy OPTISTART osmislili su veterinari i nutricionisti pa on u sebi, uz sve znanstveno dokazano dobre sastojke koji osnažuju zube, kosti i mišiće štenaca, sadrži i moćan sastojak imuniteta, kolostrum. Kolostrum je prvo majčino mlijeko koje mladuncima stvara imunitet, jača njihovu prirodnu obranu, čini ih otpornijima i omogućuje im optimalan rast i razvoj. Brojna istraživanja pokazuju da upravo ova formula povećava imunološki odgovor za do 50%. Vlasnicima je sve više bitno da se i njihovi ljubimci kvalitetno hrane, a sve se više povećava svijest o tome koliko to može utjecati na njihov rast i razvoj. Neka prehrana vašeg psa bude uravnotežena od samih početaka kako bi se uspjeli razviti u zdrave i velike pse. Neki štenci mogu imati i specifične potrebe, pa su upravo zato stručnjaci iz Purine razvili ,,asortiman PRO PLAN formula za osjetljivu kožu, za štence malih i srednjih pasmina,  za štence velikih pasmina atletske građe, štence robusne građe, kao i za skotne kuje i one koje doje... Sva hrana napravljena je od visoko kvalitetnih sastojaka, s vitaminima i ključnim hranjivim tvarima važnima za razvoj vašeg psa.

Novi član u obitelji

Od dovođenja štenca u kuću do promatranja i sudjelovanja u njegovom rastu i razvoju, odgovorno vlasništvo jedno je od najljepših iskustava. Našom ljubavlju, život im doista možemo učiniti ljepšim, a ako ste se odlučili na udomljavanje, učinit ćete dobro djelo i uljepšati jedan život. Svima koji udome štene iz Udruge Indigo između 28.4. i 20.5. Purina i Udruga Indigo osigurat će besplatnu školicu za njihovo novo štene u trajanju od 2 tjedna + hranu za štence Purina Pro Plan Puppy OPTISTART.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!