Ostani doma
Vijesti / Promo

sve veći broj poklonika

HIGHLANDER EXPERIENCE nudi sve što vam treba za jedinstveni planinarski doživljaj

HIGHLANDER EXPERIENCE nudi sve što vam treba za jedinstveni planinarski doživljaj
Promo

Provedite posljednji rujanski vikend istražujući veličanstvene planinarske staze u Hrvatskoj

Planinarenje je prekrasna aktivnost koja iz godine u godinu stječe sve veći broj poklonika. I to s punim pravom, jer prednosti planinarenja uistinu su brojne; od jačanja fizičkog i mentalnog zdravlja, do otkrivanja zadivljujućih ljepota prirode, preko čistog zraka i punjenja baterija na tzv. digitalnom detox-u do upoznavanja istomišljenika i sklapanja divnih prijateljstva. Zanimljiva je i činjenica kako su kroz povijest čovječanstva ljudi često odlazili na planinu po inspiraciju i odgovore na pitanja, a s nje se vraćali produhovljeni i bistrog uma.

Idealno vrijeme za planinarenje je kasno proljeće ili rana jesen, a upravo u potonjem razdoblju održava se jedno od najatraktivnijih planinarskih događaja u Hrvatskoj – HIGHLANDER EXPERIENCE. Ovaj „mlađi brat“ višednevnih i zahtjevnijih „starijih“ HIGHLANDER & HIGHLANDER 55, idealan je za sve planinare početnike s manje iskustva pod nogama, koji tek ulaze u svijet planinarenja. Sudionici trebaju pješačiti 30 km, za razliku od 100 km (HIGHLANDER) ili 55 km (HIGHLANDER 55) unutar kojih se nalazi 1 kontrolna točka + start i cilj za najviše dva dana i jednu noć. Premda će u prirodi prenoćiti samo jednu večer, šator i spavanje pod zvijezdama ključne su karakteristike koje određuju ovaj događaj i daju mu predznak "nezaboravnog" - na taj način svi zainteresirani će zaista imati prilike iskusiti pravu esenciju HIGHLANDER doživljaja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Staza HIGHLANDER EXPERIENCE-a može se još okarakterizirati kao "Velebit u malom", s obzirom kako je složena na način da u tih tridesetak kilometara sudionici prođu svu različitost terena i prirodnih ljepota koje Velebit nudi: pogled na more, hodanje po stijenama, kroz šume. Kružnog oblika, staza se u potpunosti nalazi unutar Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, s time da je 50% staze s kontinentalne strane planine, a 50% s primorske strane planine. Važno je još napomenuti kako, iako se radi o planinarskom događaju pogodnom za početnike, sudionicima se preporučuje doći u dobrom fizičkom stanju, s obzirom da ima nekoliko većih i zahtjevnijih uspona, posebice drugog dana hike-a. 

HIGHLANDER EXPERIENCE će se tijekom posljednjeg vikenda u rujnu, pa se može nazvati i svojevrsnom vikend varijantom, jer sudionici završavaju događaj tijekom nedjelje i na taj način imaju fleksibilnost u slučaju da nisu u mogućnosti izbivati s posla radnim danima kako bi prisustvovali na druga dva formata događaja - koji se uglavnom završavaju od ponedjeljka do srijede (pa i četvrtka). Dio HIGHLANDER EXPERIENCE prolazi Premužićevom stazom koja predstavlja arhitektonsko remek djelo - gotovo  je neprimjetno stopljena s prekrasnom prirodom i okolišem koji ju okružuje, odlična je za početnike, jer je pogodna za hodanje i nema strmih terena, a jedinstvena je i po načinu na koji je izgrađena — koristeći samo tehniku suhozida.

HIGHLANDER EXPERIENCE, kao što sam naziv govori, pruža mogućnost svojim sudionicima osjetiti djelić HIGHLANDER duha i motivirati ih u nastavku daljnjeg planinarskog iskustva. Unutar 33 uzbudljiva sata, svi zaljubljenici u aktivan život imat će priliku istražiti dio Velebita i boraviti slobodni ispod zvjezdanog neba. Rezervirajte 25. i 26. rujan za ovaj jedinstveni doživljaj i priuštite si avanturistički vikend koji ćete pamtiti cijelog života.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!