Ostani doma
Regional / Dubrovački dnevnik

druga strana

Kiretaža na živo u Dubrovniku: Ispostavilo se da je priča ipak - drugačija

Kiretaža na živo u Dubrovniku: Ispostavilo se da je priča ipak - drugačija
Thinkstock

Nepotrebno se digla hajka oko slučaja 'abortusa bez anestezije' u dubrovačkoj bolnici, evo što se zapravo dogodilo

I dok Ministarstvo zdravstva provjerava je li u dubrovačkoj bolnici obavljen pobačaj bez ikakve anestezije jer su se navodno svi anesteziolozi taj dan pozvali na priziv savjesti, Dubrovački dnevnik doznaje kako ovaj slučaj ipak nije onako jednostran kako se ispočetka pisalo i govorilo o njemu.

Podsjetimo, informacija o pobačaju bez anestezije stigla je od Komore primalja, a na što se na noge podigla hrvatska javnost. Naime, predsjednica Komore primalja na kongresu koordinacija komora u zdravlju iznijela je primjer liječnika iz Rijeke koji je odlazio na ispomoć u dubrovačku bolnicu. Ondje su, kazala je, svi anesteziolozi u smjeni uložili prigovor savjesti pa je ginekolog morao pobačaj obaviti naživo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pak, Dubrovački dnevnik iz pouzdanih izvora doznaje kako je ovaj zahvat prošloga ljeta rađen u lokalnoj anesteziji jer je pacijentica tako htjela.

Također, pacijentica se nakon zahvata nije žalila na nikakve bolove. Međutim, problem je ispao u tome što je liječnik koji je zahvat radio, dakle riječki ginekolog to kazao svojoj supruzi, koja je inače primalja te članica Komore primalja. U dubrovačkoj bolnici su zbunjeni zašto je cijelu priču izdramatizirala do te mjere da je rekla kako je pobačaj rađen naživo te kako su se anesteziolozi pozvali na priziv savjesti.

Inače, što se tiče priziva savjesti, kako doznaje Dubrovački dnevnik, uistinu većina anesteziologa u Općoj bolnici Dubrovnik poziva se na isti, no kad se radi o abortusu, koji dakle ne spada pod domenu hitnih operacija, on se čini onda kad je u bolnici osoblje koje se ne poziva na priziv savjesti.

U svakom slučaju, priča za poseban neki okvir je pozivanje liječničkog osoblja na priziv savjesti, ali činjenica je i da u ovom slučaju krimen ne stoji na osoblju OB Dubrovnik, odnosno kako je priča nastala tek iz igre "gluhih telefona" između riječkog ginekologa i njegove supruge, što je na koncu eto rezultiralo i nepotrebnom hajkom na osoblje dubrovačke bolnice, piše Dubrovački dnevnik.

VEZANE VIJESTI

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!