Ostani doma
Regional / Dubrovački dnevnik

NIJE MU JASNO

Dubrovački teolog proziva banku: 'Kako ste mogli podržati Zagreb Pride, ali ne i Hod za život?'

Dubrovački teolog proziva banku: 'Kako ste mogli podržati Zagreb Pride, ali ne i Hod za život?'
Pixsell, Dubrovački dnevnik

'Zašto niste podržali i ono temeljno ljudsko pravo, a to je pravo za život?'

Erste banka podržala je na društvenim mrežama "Povorku ponosa" koja se u subotu po 18. put održala u Zagrebu. Tako su u objavi istaknuli kako se tu radi o 18 godina ponosa, piše Dubrovački dnevnik.

Međutim, dubrovački teolog Šime Zupčić vrlo im je oštro odgovorio. Njegov odgovor prenosimo u cijelosti i bez izmjena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Poštovani, klijent sam Vaše banke, tj. ne ja osobno, ali za dvoje svoje djece od njihovog rođenja uplaćujem dječju štednju: za jedno dijete šest godina, za drugo gotovo četiri godine. Dana 6. lipnja svojom objavom na društvenim mrežama podržali ste tzv. Povorku ponosa. U komentaru ispod naveli ste i „želimo da svaki naš postupak ujedno bude i onaj koji doprinosi općem dobru i potiče napredak i razvoj.“, a naknadno se pozvali i na ljudska prava. 

Ne osporavajući Vaše pravo da podržite tzv. Povorku ponosa, pitam Vas, kao Vaš klijent (tj. kao pravni zastupnik Vaših dvoje maloljetnih klijenata) zašto niste podržali i Hod za život, te hoćete li ga podržati iduće godine? Ne negirajući potrebu zaštite članova LGBT zajednice (i sam smatram da treba zaštiti njihovo ljudsko dostojanstvo), zanima me zašto u svojoj želji za doprinosom „općem dobru“ i "ljudskim pravima" niste podržali i ono temeljno ljudsko pravo, a to je pravo na život? 

Kad biste podržali i zalagali se za to temeljno ljudsko pravo, onda bi posve legitimno bilo i vaše zalaganje za LGBT prava. Ovako mi se čini da ste poprilično licemjerni, ili u najmanju ruku veoma selektivni. Ako ne dobijem odgovor od Vas kroz 5 radnih dana, ili ako mi u odgovoru ne date nikakvo logično obrazloženje Vaših postupaka, izjavljujem da ste izgubili dvoje svojih klijenata. Molim Vas posve konkretne odgovore na gore postavljena pitanja; zašto niste podržali Hod za život ove godine (ako se zalažete za ljudska prava, ne bi li bilo logično krenuti od temeljnog ljudskog prava, prava na život), te hoćete li ga podržati iduće?

Također, kao pravni zastupnik još uvijek Vaših dvoje klijenata, molim Vas odgovor na pitanje: koja je procedura ukidanja ta dva računa u Vašoj banci i prebacivanja sredstava na njima u drugu banku? Ne negiram Vaše pravo na podržavanje bilo koga ili bilo čega, ali smatram također da Vaši klijenti, ukoliko u tome primijete određene nedosljednosti, imaju pravo svoje mišljenje iskazati ukidanjem računa u Vašoj banci, a ovaj upit Vam šaljem upravo kako bih mogao donijeti odluku u odnosu na to pitanje. " - napisao je Šime Zupčić.

Zasad na svoj post Zupčić nije dobio odgovor od Erste banke, navodi Dubrovački dnevnik

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!