Regional / Dubrovački dnevnik

Utajio porez, nije vodio knjige...

Pekar iz Dubrovnika ukrao pola milijuna kuna na kruhu - nije prijavio 180.000 peciva

Pekar iz Dubrovnika ukrao pola milijuna kuna na kruhu - nije prijavio 180.000 peciva
Shutterstock

Počinio je kaznena djela gospodarskog kriminaliteta poput krivotvorenja, utaje poreza ili carine...

Služba kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u suradnji s Carinskom upravom Ministarstva financija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom, odgovornom osobom – direktorom trgovačkog društva iz Dubrovnika koje se bavi proizvodnjom i prodajom pekarskih proizvoda. 

Za 35-godišnjaka je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je u razdoblju od srpnja 2015. godine do studenog 2018. godine počinio niz djela gospodarskog kriminaliteta kao što su kaznena djela računalno krivotvorenje, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaja poreza ili carine i kazneno djelo povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, utvrđena je sumnja da je 35-godišnjak, kaznena djela počinio na način da je u  spomenutom vremenskom razdoblju, nakon izdavanja i naplate računa koje nije fiskalizirao u informacijskom sustavu trgovačkog društva, naknadno izbrisao preko 180.000 naplaćenih artikala te u račune potom unosio samo jedan najjeftiniji artikl nakon čega je takve račune fiskalizirano. Na navedeni način osumnjičeni je sebi pribavio imovinsku korist od najmanje 550 tisuća kuna, dok je državni proračun oštetio za iznos od oko 95 tisuća kuna po osnovu neplaćenog poreza na dobit.

Policija je protiv osumnjičenog podijela kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku, piše Dubrovački dnevnik.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!