Regional / Dubrovački dnevnik

htio ući u hrvatsku

FOTO Pao s 341 kg 'trave': Sakrio je u 17 torbi, carinicima rekao da nosi sportsku opremu

FOTO  Pao s 341 kg 'trave': Sakrio je u 17 torbi, carinicima rekao da nosi sportsku opremu
Dubrovački dnevnik

Vrijednost zapljenjene droge procjenjuje se na oko pet milijuna kuna, a 15 milijuna u maloprodaji na crnom tržištu

Na graničnom prijelazu Karasovići na krajnjem jugu Dalmacije zaplijenjeno je 341,8 kilograma marihuane, a kako kažu u PU dubrovačko-neretvanskoj, riječ je o najvrednijoj zapljeni droge ove godine na tom području.

Vrijednost zapljenjene droge procjenjuje se na oko pet milijuna kuna, a 15 milijuna u maloprodaji na crnom tržištu, rečeno je na konferenciji za medije, što ovu zapljenu čini drugom najvrjednijom zapljenom Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. 

Zaplijenjeno 340 kilograma marihuane

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica iznio je detalje oko toga kako je do zapljene došlo.

"Jučer oko 15,30 sati na Graničnom prijelazu Karasovići iz pravca Crne Gore pristupio je autobus dubrovačkih registracijskih oznaka, registriran na turističku agenciju iz Dubrovnika, a njime je upravljala muška osoba (40) iz Dubrovnika. Svojom nervozom je odmah pobudio sumnju, a policijski službenici su primijetili 17 crnih torbi. Kada su ga upitali što sadrže, vozač je kazao kako je to sportska oprema momčadi iz Brazila koju je vozio u Crnu Goru", istaknuo je na konferenciji za medije, piše Dubrovački dnevnik.  

Potom je zatražen nalog za pretragu spornih torbi, a u samom autobusu su pronađene još četiri, dakle ukupno 21 torba s 41 paketom različitih dimenzija i mase.

"Vozač je ispitan jučer, a danas bi trebao biti predan pritvorskom nadzorniku. Sinoć je oko 21,30 sati uhićena još jedna osoba iz Dubrovnika i bit će procesuirana", kazao je.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!