Regional / Dubrovački dnevnik

REKORDNA ZAPLJENA

Odala ga nervoza: Vozač priveden pred DORH zbog prenošenja 342 kilograma marihuane

Odala ga nervoza: Vozač priveden pred DORH zbog prenošenja 342 kilograma marihuane
VS, Dubrovački dnevnik / Radarska kontrola Dubrovnik i okolica

Iz Policijske uprave dubrovačko - neretvanske zapljenu su proglasili najvrijednijom zapljenom droge ove godine na tom području

Muškarac kojeg se sumnjiči kako je preko Graničnog prijelaza Karasovići pokušao prevesti 341,8 kilograma marihuane, priveden je jutros, nešto iza devet sati pred Državno odvjetništvo na ispitivanje.

Privođenje

40-godišnji muškarac vozio je turistički autobus registriranim na jednu turističku agenciju iz Dubrovnika te ga je odala nervoza, kazala je policija na konferenciji za medije, piše Dubrovački dnevnik. U 21 sportskoj torbi koja je pronađena u autobusu nalazila se marihuana, premda je on kazao da je u pitanju sportska oprema brazilske momčadi.

"U četvrtak oko 15:30 sati na Graničnom prijelazu Karasovići iz pravca Crne Gore pristupio je autobus dubrovačkih registracijskih oznaka, registriran na turističku agenciju iz Dubrovnika, a njime je upravljala muška osoba (40) iz Dubrovnika. Svojom nervozom je odmah pobudio sumnju, a policijski službenici su primijetili 17 crnih torbi. Kada su ga upitali što sadrže, vozač je kazao kako je to sportska oprema momčadi iz Brazila koju je vozio u Crnu Goru,“ istaknuo je voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica na jučerašnjoj konferenciji za medije dodavši da je uhićena još jedna osoba zbog ovog slučaja. 

Nedugo nakon privođenja vozača priveden je i vlasnik jedne turističke agencije.

Iz Policijske uprave dubrovačko - neretvanske zapljenu su proglasili najvrijednijom zapljenom droge ove godine na području ove policijske uprave, pa i šire. Načelnik Ivan Pavličević kazao je da se vrijednost zapljenjene droge procjenjuje na oko pet milijuna kuna, a 15 milijuna u maloprodaji na crnom tržištu što ovu zapljenu čini drugom najvrjednijom zapljenom na području  Policijske uprave dubrovačko - neretvanske.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!