Regional / Dubrovački dnevnik

problemi s isplatom

Vozači Ubera zabrinuti - imaju super promet, a plaće kasne dva tjedna: Evo kako su to objasnili u tvrtki

Vozači Ubera zabrinuti - imaju super promet, a plaće kasne dva tjedna: Evo kako su to objasnili u tvrtki
Grgo Jelavic/PIXSELL

Vozači Ubera iz Dubrovnika i Zadra zabrinuti su zbog kašnjenja plaće

Vozač Ubera koji vozi u Dubrovniku i koji je htio ostati anoniman obratio se redakciji Dubrovačkog dnevnika oko problema s kojim se susreću njegovi kolege i on, a riječ je o kašnjenju isplata plaća u tvrtki.  

Inače, isplate su tjedne, a vozač tvrdi kako uberovci već dva tjedna nisu dobili svoju isplatu, mada je jasno kako u Dubrovniku Uber ostvaruje zavidan promet. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Žao nam je zbog situacije do koje je došlo zbog tehničkih problema. Možemo potvrditi da su oni sada riješeni i da već neki partneri vide sredstva na svojim računima," kratko su odgovorili iz Ubera za Dubrovački dnevnik

Ista je situacija i u ostatku Hrvatske. Kako piše Zadarski.hr, Uber svojim vozačima zadnja dva tjedna nije isplatio novac od kartičnog plaćanja. 

"Radim za partner tvrtku i u početku sam mislio kako mi partner tvrtka ne želi isplatiti novac. No kada sam ih kontaktirao saznao sam da nije problem u njima već u Uberu. Razgovarajući sa svojim kolegama u Zadru shvatio sam da ni njima nisu isplaćeni novci koje su zarađeni putem kartica. Onda sam nazvao prijatelja u Zagrebu i u Splitu koji također voze za Uber i ni njima novci nisu sjeli. Nitko ne zna što se događa", rekao je sugovornik Zadarskog.hr.

Svjestan sam da dva tjedna nije puno vremena, ali ako je sve do nedavno taj dio sjedao na račun na vrijeme, svakog tjedna, zbog čega sada čekamo naš zarađeni novac već dva tjedna, pita se taksist i dodaje kako je Uber svim korisnicima tjedan prije nego što je prestao isplaćivati zarađeni novac preko kartice, poslao poruku kako se u Hrvatskoj preferira kartično plaćanje. A sada taj novac, kaže taksist, ne isplaćuju.

"Vozači su isto ljudi, imaju ženu, djecu, troškove, kao i svi ostali, a uz to, dosta njih u Zadru, ali i u Hrvatskoj ima iznajmljeno vozilo zbog kriterija koje je Uber uveo. Ja osobno iznajmljujem vozilo za 4500 kuna mjesečno, a meni Uber trenutno duguje 6000 kuna. Sva sreća da sam ostavio nešto novaca sa strane pa još uvijek mogu voziti, ali ako ne krenu s isplaćivanjem, uskoro bi ljudi mogli upasti u dugove", zabrinut je zadarski taksist. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!