Regional / Dubrovački dnevnik

Izbjegnuta tragedija

Spasio život mladiću: 'Znao sam da će mi se gledanje akcijskih filmova nekad u životu vratiti'

Spasio život mladiću: 'Znao sam da će mi se gledanje akcijskih filmova nekad u životu vratiti'
Screenshot

Dubrovčanin Nino Dubretić učinio je nevjerojatnu stvar koju je podijelio na svom Facebook profilu. Naime, spasio je život jednom mladiću te je tako izbjegnuta velika tragedija.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Tragična vijest stiže iz Zagreba. U petak oko 14 sati, V.P (37) vozeći Tkalčićevom ulicom unatrag i neprimjerenom brzinom svoj dostavni kombi u kojemu mu srednji retrovizor nije upotrebljiv (jer mu je teretni prostor zagrađen) nije uočio pješaka M.M. (14) koji se kretao od njega, dakle leđima okrenut sa slušalicama u ušima, te ga je udarcem oborio i prešao preko njega ostavivši ga na mjestu mrtvog...”

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovako nešto bi sada bilo na svim vijestima da se tu nije našao jedan naočiti gospodin.

Naočiti jer je Na Oči vidio što se sprema, skočio na momka i kroz iglene uši izvukao obojicu vanka okanivši dječja kolica u kojemu je naočitog dijete spavalo. Svi akteri ove priče su spašeni. I istiniti. Osim inicijala. I naočitosti.

Znao sam da će mi se gledanje akcijskih filmova nekad u životu vratiti.

Osim zbog izbjegnute tragedije neprocjenjiva je i psihologija: Taj prvi pogled momka kao: “koji ti je k... što skačeš na mene” pa onda skonta kombi pa te pogleda natrag onim pogledom “jbt spasio mi život”.

Ili vozač i njegov pogled dok me napadao kao sto skačem pod kombi, i onda skonta da je tu upravo spašeno dijete koje bio on pregazio i s tim živio, pa te pogleda ono, stari Bog si.

Inače osjećaj je predobar ako ste se ikad pitali", napisao je Nino Dubretić.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!