Regional / Dubrovački dnevnik

PROTUZAKONITI LOV I RIBOLOV

Policajac krivolovio u Nacionalnom parku Mljet: Zaradio prijavu i udaljen je iz službe

Policajac krivolovio u Nacionalnom parku Mljet: Zaradio prijavu i udaljen je iz službe
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Policija je kaznila trojku, među njima i bivšeg kolegu, zatečenu u krivolovu usred Nacionalnog parka Mljet

Osumnjičeni su prošloga četvrtka oko 11 sati zatečeni u Nacionalnom parku Mljet, gdje je ribolov zabranjen, u obavljanju ribolova nedozvoljenim sredstvom. 

Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu u redovnoj zakonskoj proceduri, a osumnjičeni policijski službenik je udaljen iz službe do okončanja disciplinskog postupka, javlja Dubrovački dnevnik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave tri muške osobe u dobi od 58, 50 i 18 godina, od kojih je jedan policijski službenik, osumnjičeni su za kazneno djelo 'Protuzakoniti lov i ribolov'. 

Kako je još ranije neslužbeno doznao Dubrovački dnevnik, po dolasku policije, dvojac s plovila, među kojima i policijski službenik L.M., odbio se legitimirati pa je policija kazala da trebaju poći s njima u postaju. Ekipa koja je zatečena na plovilu, neslužbeno se također doznaje, odgovorila je kako ''nemaju više goriva i kako ne mogu u policijsku postaju''. Nakon toga su dotegljeni od Mljeta do Dubrovnika gdje su odvedeni u postaju.

S obzirom na to da je, kako se i to neslužbeno doznaje, među ulovom bila i oborita riba škrpina, ali i jastozi i hlapovi otvorilo se pitanje namjene ulova, posebno ako se u obzir uzme da je vlasnik plovila na kojem su zatečeni ujedno i vlasnik restorana.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!