Ostani doma
Regional / Dubrovački dnevnik

U gružu

Maknut će antene, umjesto njih čut će se dječji smijeh: Dubrovnik želi zgradu HEP-a pretvoriti u dječji vrtić

Maknut će antene, umjesto njih čut će se dječji smijeh: Dubrovnik želi zgradu HEP-a pretvoriti u dječji vrtić
Google Street View

Izmjenama GUP-a Grada Dubrovnika će izbrisati onu odredbu koja je uključena 2014. godine, a dozvolila je da se antene postavljaju ispod magistrale, izjavio je gradonačelnik Franković

Gradonačelnik Mato Franković najavio je kako je u pregovorima s Hrvatskom elektroprivredom o kupnji njihove zgrade u Gružu gdje će prema najavi gradonačelnika biti dječji vrtić. Franković je istaknuo kako je to posebno važno jer će se time ukloniti sporne antene, a dodao je kako će u odredbi GUP-a predložiti zabranu postavljanja antena na području ispod magistrale, piše Dubrovački dnevnik

- Prošli tjedan bio sam u Zagrebu na radnim sastancima i između ostalog imao sam sastanak s Upravom HEP-a i dobre vijesti su da su oni svoje procedure započeli na osnovu pisma interesa Grada Dubrovnika. Tako je odlučeno od strane Uprave da oni navedenu zgradu u Gružu smatraju kako im nije prosperitetna što je jedan od koraka da se odluče prodati je - naznačio je gradonačelnik Mato Franković dodavši kako HEP trenutno završava proces oko procjene zgrade koja će biti ponuđena Gradu Dubrovniku na otkup.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nama je bitno što prije kupiti zgradu kako bi prvenstveno riješili one antene i uklonili ih i nakon toga bi išli u adapaciju uređenja prostora s namjenom za dječji vrtić - istaknuo je Franković osvrnuvši se na postavljanje antena na koje se građani žale zbog štetnih zračenja. 

VEZANE VIJESTI

- Izmjenama GUP-a Grada Dubrovnika će izbrisati onu odredbu koja je uključena 2014. godine, a dozvolila je da se antene postavljaju ispod magistrale. Inače, to nije  bilo dozvoljeno do 2014. godine i iza te godine je legalizirano i dozvoljeno. Mi ćemo to izbrisati i ukloniti mogućost da se na području stambenog življenja nalaze bilo kakve antene. Svi mi koristimo tehniku, ali sam uvjeren da postoje rješenja bez da se antene nalaze u zonama stambenih naselja - kazao je Franković koji je najavio realizaciju administrativnog dijela ovog projekta u prvoj polovici iduće godine, dok bi prema njegovim procjenama trebalo oko godinu dana za rekonstrukciju zgrade, piše Dubrovački dnevnik.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!