Regional / Dubrovački dnevnik

DOBRODOŠLA POMOĆ

FOTO Milan Kujundžić stigao u službeni posjet Dubrovniku pa 'dao ruke': Pomogao je kolegi u bolnici

FOTO Milan Kujundžić stigao u službeni posjet Dubrovniku pa 'dao ruke': Pomogao je kolegi u bolnici
Pixsell

'Sad imamo 2000 liječnika više nego prije pet godina. Ne znači to da nam ne treba više liječnika'

Ministar zdravstva Milan Kujundžić stigao je u službeni posjet Dubrovniku pa usput u tamošnjoj bolnici pomogao dr. Zenanu Karamehmedoviću na odjelu gastroenterologije, piše Dubrovački dnevnik.

S obzirom da je i sam gastroenterolog, a u Dubrovniku je na potpisivanju ugovora o početku izgradnje Dnevne bolnice u Metkoviću, spojio je te dvije stvari.

"Od jutros je bilo osam pacijenata. Normalna je to brojka", rekao je Kujundžić.

Milan Kujundžić

Osvrnuo se općenito na situaciju u zdravstvu.

"Sad imamo 2000 liječnika više nego prije pet godina. Ne znači to da nam ne treba više liječnika. Manjak liječnika je u dubrovačkoj bolnici. Ali, to ćemo dugoročno riješiti stimuliranjem kadra", kazao je.

"Dva su oblika oblika stimulacije. Prvo, ravnatelj može stimulirati liječnika koji radi više i zna bolje. Drugo, jedinice lokalne samouprave bi dodatno s nekoliko tisuća kuna platila liječnike", naveo je Kujundžić.

Više o mjerama je rekao ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić.

"Očekujemo da Županija i Grad nađu mogućnost za te stimulativne mjere, kako bi zbrinuli liječnike i medicinske sestre. Tu je i stambeno zbrinjavanje. Ta financijska ulaganja će odrediti budućnost zdrastva u nas. Naša bolnica je subregionalna, jedina takva skupa s pulskom bolnicom. I ono što dobivamo od HZZO-a nije dovoljno. Tražimo povećanje limita. Trenutno dobivamo 12 milijuna kuna, što nije dovoljno. Nedostaje nam 30 liječnika i oko 70 medicinskih sestara. Potrebne su nam poticajne mjere", zaključio je Bekić za Dubrovački dnevnik.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!