Regional / Dubrovački dnevnik

evakuacija na phuketu

Na Tajlandu se nasukao brod s posadom iz Hrvatske, more je prodrlo u dio strojarnice

Na Tajlandu se nasukao brod s posadom iz Hrvatske, more je prodrlo u dio strojarnice
Screenshot/Dubrovački dnevnik

Zapovjednik broda koji se nasukao na Tajlandu je iz Trogira, a dio posade iz Hrvatske

U noći s nedjelje na ponedjeljak brod La belle des Oceans nasukao se na Tajlandu u blizini Phuketa. Možda to ne bi bila vijest da zapovjednik broda nije iz Trogira, a među posadom je petnaestak hrvatskih državljana, od kojih su polovica Dubrovčani.

Prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, iz zasad nepoznatih razloga došlo je do nasukavanja putničkog broda La belle des Oceans te do prodiranja mora te je tom prilikom poplavljen jedan dio strojarnice broda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Brod je s posadom i putnicima uspio doći do Phuketa te su već u 7 sati po hrvatskom vremenu svi putnici bili iskrcani.

Kako doznaje portal, ni putnici, ni posada niti u jednom trenutku nisu bili životno ugroženi, a pravovremenom reakcijom posade spriječena je šteta većih razmjera.

Brod je izgrađen 1990. godine, dug je 124 metra, a širok 15 metara. Raspolaže sa 62 kabine, a može primiti 124 putnika. Kompletno je renoviran 2014. godine.

Godine 2019. brod La belle des Oceans zaplovio je s novim vlasnikom CroIsi Europe, tvrtkom koja je također vlasnik broda La belle de L’Adriatic koji je stalni posjetitelj hrvatskih luka, piše Dubrovački dnevnik.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!