Ostani doma
Regional / Dubrovački dnevnik

Postoji opasnost

Osumnjičenima za razbojstvo u Zračnoj luci Dubrovnik produljen istražni zatvor za dva mjeseca

Osumnjičenima za razbojstvo u Zračnoj luci Dubrovnik produljen istražni zatvor za dva mjeseca
PIXSELL

Dvojica zaštitara napadnuta su dok su iznosila novac iz automobila u upravnu zgradu

Osumnjičenicima u slučaju razbojstva u Zračnoj luci Dubrovnik Antunu Katušiću i njegovu sinu Antoniju produljen je istražni zatvor za dva mjeseca, doznaje Dubrovački dnevnik. Informaciju je za Dubrovački dnevnik potvrdio glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav.

"Donesena je odluka o produljenju istražnog zatvora u odnosu na oba osumnjičenika za daljnja dva mjeseca, a tim da je Županijsko državno odvjetništvo predlagalo produljenje na tri mjeseca. No sudac istrage smatra kako su dva mjeseca dovoljna da bi se dovršile dokazne radnje koje su u tijeku," kazao je Miloglav dodavši kako je riječ o nepravomoćnom rješenju protiv kojeg osumnjičenici i njihovi branitelji imaju pravo žalbe u roku od tri dana Izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Dubrovniku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Razlozi za produljenje istražnog zatvora su opasnost od ponavljanja kaznenog djela te opasnost da će, budu li na slobodi, osumnjičeni uništiti ili izmijeniti tragove ili dokaze

Ukradeno je 100.000 eura u gotovini 

Podsjetimo, oružana pljačka na aerodromu dogodila se u listopadu prošle godine kada su zaštitare Zračne luke Dubrovnik koji su prenosili novac presrela dvojica na motociklu, uzeli im novac uz prijetnju vatrenim oružjem, a nakon krađe pobjegli.

Dubrovački dnevnik tada je prvi pisao kako se radi o novcu iz aerodromskog Duty free shopa. Također, doznali su i kako je ukradeno oko 100.000 eura u gotovini.

Dvojica zaštitara su napadnuta dok su iznosila novac iz automobila u upravnu zgradu. Pljačkaši su ih presreli na dostavnom skuteru Mezzanave koji je ubrzo nakon pljačke pronađen.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!