Regional / eMedjimurje

Obiteljsko nasilje

Suprugu izudarao tavom po licu: 'Stalno je galamila na mene, tako sam je pokušao utišati'

Suprugu izudarao tavom po licu: 'Stalno je galamila na mene, tako sam je pokušao utišati'
Shutterstock

Obiteljski nasilnik kažnjen je s 3000 kuna te dodatnih 300 kuna troškova sudskog postupka

Općinski sud u Čakovcu javno je objavio sadržaj nepravomoćne presude kojom se T.M. (75) iz Žiškovca proglašava krivim zbog počinjenog kaznenog djela nasilja u obitelji.

T.M., koji je već pravomoćno osuđivan za nasilje u obitelji, prošle je godine, krajem kolovoza, u obiteljskoj kući vrijeđao i fizički napao svoju izvanbračnu suprugu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U presudi se navodi kako je suprugu prvo vrijeđao pogrdnim riječima. Nakon toga ju je nekoliko puta udario tavom po licu, a potom i rukom, također u lice. Stvari tu nisu stale, već je, nakon što ga je supruga u samoobrani odgurnula, T.M. uzeo posudu s vodom te ju polijao po tijelu.

Na sudu je T.M. iznio svoje viđenje sukoba.

"Istina je da smo se svađali, no ona je mene vrijeđala kao i ja nju. Nisam je udario tavom u lice jer je u tavi bio kelj, no možda sam je udario rukom u lice. Stalno je galamila na mene, tako sam je pokušao utišati", rekao je T.M. na sudu.

T.M. kažnjen je s 3000 kuna te dodatnih 300 kuna troškova sudskog postupka. Kod izricanja kazne sud je kao olakotne okolnosti uzeo djelomično priznanje počinjenog prekršaja, zdravstveno stanje okrivljenika i njegovu starosnu dob, a otežavajuće mu je bilo to što je već kažnjavan.

Stranke u sporu mogu se u roku od 8 dana žaliti na ovu presudu, piše eMedjimurje.

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!