Ostani doma
Regional / eMedjimurje

rezali i asfalt

Tonkica i Bobi zaglavili u kanalizaciji: Cijeli Mačkovec se digao na noge da ih spasi

Tonkica i Bobi zaglavili u kanalizaciji: Cijeli Mačkovec se digao na noge da ih spasi
A.H./eMeđimurje

Nije bilo druge nego krenuti rezati asfalt i pokušati otvoriti cijev s druge strane

Lijepa priča iz Mačkovca koja će mnoge dirnuti. Spašena su dva psa koji su završili u kanalizaciji.

"Tonkica i Bobi udomljeni su iz našeg skloništa u Mačkovec. Jako su vezani jedan uz drugog. Tonkica voli otići za tragom, a Bobi je uvijek prati u stopu. Pa su tako jučer zbrisali nekako i nije ih bilo sve dok danas popodne nije susjed čuo da psi laju iz kanalizacijske cijevi. Kako su dospjeli u nju, nepoznanica je", kazala je za eMeđimurje Aleksandra Hampamer, voditeljica čakovečkog azila Prijatelji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uglavnom, iz šahta se do njih nije moglo iako su vatrogasci prvi stigli na mjesto događaja i pokušali no oni su očito bili previše prestrašeni da izađu sami van.

Na lice mjesta tada su stigli i djelatnici Međimurskih voda, HGSS-a, dogradonačelnik Mario Medved. Uz pomoć pokretne kamere uspjelo ih se locirati na udaljenosti od 2 metra od šahta u cijevi na dubini od gotovo 2 metra.

Nije bilo druge nego krenuti rezati asfalt i pokušati otvoriti cijev s druge strane kako bih se s tom kamerom lagano poguralo prema van.

Ekipa Autoprijevoza i niskogradnje Branka Žganeca stigli su odmah na poziv i obavili sve potrebe radove kako bi se došlo do cijevi i potom su ih izgurali van, hladne, mokre, prestrašene, ali čitave.

"Ogromno hvala našim vatrogascima kojima ovo nije prvo spašavanje životinja, HGSS-u, Međimurskim vodama, Branku Žganecu i svim dragim ljudima koji su pomogli savjetom, kopanjem, dozivanjem... hvala dogradonačelniku Medvedu što je došao na lice mjesta i koordinirao cijelu akciju sa svim službama. Kao što rekoh... ponosna na naš Grad!", poručila je Aleksandra.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!