Regional / eMedjimurje

Neugodno iznenađenje

Još jedna kritika HŽ-u: 'Ovaj prizor ne dolikuje 21. stoljeću i podsjeća na jad i bijedu naših željeznica'

Još jedna kritika HŽ-u: 'Ovaj prizor ne dolikuje 21. stoljeću i podsjeća na jad i bijedu naših željeznica'
eMedjimurje

'Vlak koji je fotografirao čitatelj upućen je na popravak u radionicu', odgovorili su iz HŽ-a

Putujući u nedjelju ujutro na posao vlakom iz Kotoribe prema Čakovcu jedan čitatelj eMedjimurja ostao je neugodno iznenađen.

U gotovo praznom vagonu naišao je na ovaj prizor. Nasred vagona - lokva vode!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izvor: eMedjimurje

"Nikome doduše nije padalo po glavi, no prizor je to koji ne dolikuje 21. stoljeću i podsjeća te na sav jad i bijedu naših željeznica", rekao je i dodao kako je korisnik vlakova naše željeznice dugi niz godina i da bi o "udobnosti" i negativnosti putovanja mogao i knjigu napisati.

"Dočekat ću uskoro ovako putujući i mirovinu i sijaset uspomena na bivše željeznice, ali i sve veće 'bisere' željeznica naše države". Dodao je kako nije prošetao vlakom kako ne bi ostao iznenađen, a uz fotografiju je napisao: "Jutarnji vlak na relaciji Kotoriba - Čakovec. Prokišnjava krov i odsad ćemo sjediti otvorenih kišobrana i u gumenim čizmama - jad i bijeda".

Za komentar ove situacije eMedjimuje je zamolilo HŽ Putnički prijevoz.

"Vlak koji je fotografirao čitatelj upućen je na popravak u radionicu. Izuzev 24 nova vlaka, vozni park HŽ Putničkog prijevoza čine vozila prosječne starosti veće od 40 godina zbog čega je neophodna daljnja nabava novih vlakova. U tom cilju HŽ Putnički prijevoz ugovorio je isporuku još 4 nova niskopodna dizel-motorna vlaka koji će biti u prometu krajem 2019./početkom 2020. godine.

Uz to, u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture HŽ Putnički prijevoz planira nabaviti 21 elektromotorni vlak korištenjem sredstava EU fondova, za koji je 7. lipnja od Europske komisije (JASPERS) dobivena potvrda o pripremljenosti projekta", kazala je Ivana Čubelić, kooridantorica za odnose s javnošću za eMedjimurje.

Preporučeno za tebe

Izdvojeno

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!