Regional / eMedjimurje

Vandalima ništa nije sveto

FOTO Zapaljen i oštećen stogodišnji pil u Međimurju: 'Ne pamti se nešto slično ovom divljačkom činu'

FOTO Zapaljen i oštećen stogodišnji pil u Međimurju: 'Ne pamti se nešto slično ovom divljačkom činu'
eMedjimurje

'Ne radi se samo o materijalnoj šteti nego o tome kakav to čovjek može napraviti nešto ovakvo', kazao je Antun Balog

Zapaljen i oštećen stogodišnji pil u Međimurju: 'Ne pamti se nešto slično ovom divljačkom činu'

Pod okriljem noći u Međimurju se dogodio još jedan vandalski čin. Nepoznati počinitelj ili više njih iskalili su se na pilu Blažene Djevice Marije koji je smješten uz cestu prije ulaska u Malu Suboticu, piše eMedjimurje.

Oni su na licu mjesta zatekli Tomislava Horvata iz Male Subotice čija se obitelj brine o održavanju pila, kao i njegova ujaka Antuna Baloga. Nisu skrivali svoje ogorčenje.

"Taj pil je ovdje stotinjak godina i ne pamti se nešto slično ovom divljačkom činu", kazao je Tomislav.

"Mjesečno dolazim dva-tri puta pokositi i urediti okoliš, a jutros sam ostao šokiran stanjem koje sam zatekao. Sreća što se požar nije proširio na obližnja polja, jer su posljedice mogle biti katastrofalne. Pozvali smo policiju i nadam se da će pronaći počinitelje jer na ovakav način, iz obijesti, uništavati ono što je duhovno blago uistinu zaslužuje samo najoštriju osudu", rekao je Tomislav za eMedjimurje.

S njim se slaže i ujak Antun. 

"Ne radi se samo o materijalnoj šteti nego o tome kakav to čovjek može napraviti nešto ovakvo. Kakav je to bolestan um kojem smeta ovakav sakralni spomenik? Što se to mora dogoditi u nečijoj glavi da na ovaj način izrazi svoje frustracije? Svi se moramo zapitati kuda idemo kao društvo kad se ovakve stvari događaju", zaključuje Balog.

Glasnogovornik Policijske uprave međimurske Radovan Gačal potvrdio je da su zaprimili dojavu o ovom događaju.

"Do oštećenja je došlo protekle noći. Na ulazna vrata bačena je betonska žardinijera za cvijeće koja se nalazila ispred objekta. Krhotine žardinijere razbile su sva stakla i, po svemu sudeći, srušile svijeću koja je gorjela unutra uslijed čega je došlo do požara. Vatra je oštetila unutrašnjost objekta, a nagorio je i dio objekta uz ulazna vrata. Materijalna šteta, prema izjavi oštećenog, procjenjuje se na pet tisuća kuna, a mi ćemo poduzeti sve potrebne mjere za pronalaženje počinitelja", rekao je Gačal za eMedjimurje.

Izdvojeno

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!