Regional / eMedjimurje

ČEKA SE SUĐENJE

Huligani u Čakovcu demolirali kafić i kladionicu: Petorica ostala u zatvoru, maloljetnik pušten

Huligani u Čakovcu demolirali kafić i kladionicu: Petorica ostala u zatvoru, maloljetnik pušten
eMedjimurje

'Brzom reakcijom policijskih službenika na području općine Mala Subotica pronađen je ostavljeni osobni automobil'

O nemilom događaju koji se dogodio u Čakovcu, prilikom kojeg su demolirani kafić i kladionica, oglasila se Policijska uprava međimurska.

Njihove riječi u cijelosti prenosi eMedjimurje:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U petak, 27. rujna 2019. godine od 23,35 do 23,40 sati u Čakovcu, Ulici Tome  Masaryka, u ugostiteljskom objektu više muških osoba verbalno i fizički je napalo 23-godišnjeg gosta te razbijalo inventar. Po izlasku iz lokala osobe su nastavile s razbijanjem inventara na terasi, dok se jedan od počinitelja osobnim automobilom više puta zabio u inventar terase ugostiteljskog objekta, kao i u ulazna vrata sportske kladionice. Prilikom izlaska s parkirališta vozilom je oštetio parkirani osobni automobil bjelovarskih registarskih oznaka. Nakon toga svi počinitelji udaljili su se u nepoznatom smjeru. 

Brzom reakcijom policijskih službenika na području općine Mala Subotica pronađen je ostavljeni osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka koji se dovodi u vezu s kaznenim djelom, te je nekoliko osoba privedeno u prostorije Policijske uprave međimurske na daljnje kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ počinila dvojica 22-godišnjaka te 18-godišnjak s područja općine Mala Subotica i maloljetnik s područja Međimurske županije. Dvojica 22-godišnjaka te 18-godišnjak uz kaznenu prijavu predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Tučnjava u Čakovcu

Nadalje, 23 i 20-godišnjaci s područja općine Mala Subotica te spomenuti maloljetnik dovedeni su na Općinski sud u Čakovcu, Prekršajni odjel, gdje su saslušani te je 23 i 20-godišnjacima određeno zadržavanje do šest dana, nakon čega su predani zatvor u Varaždinu, dok je maloljetnik pušten na slobodu. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv dvojice 22-godišnjaka, 18-godišnjaka i 23-godišnjaka s područja grada Čakovca (gosta) podnijeti su optužni prijedlozi.

Danas, u jutarnjim satima nakon provedenog ispitivanja, a na prijedlog nadležnog državnog odvjetnika, sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu osumnjičenima, dvojici 22-godišnjaka i 18-godišnjaku rješenjem je odredila istražni zatvor te su predani u zatvor u Varaždinu.

Zbog počinjenja prometne nesreće protiv 22-godišnjaka podnijet će se obavijest o počinjenom prekršaju. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno, po zaprimanju odštetnih zahtjeva. U događaju je lakše ozlijeđen 22-godišnjak s područja općine Mala Subotica."

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr! 

Reci što misliš!