Regional / eMedjimurje

KOORDINATOR NOVAK

Milanović spriječio svađu u SDP-u? Dok je bio premijer, odnosi nisu bili idilični. Sada bi ga mogao spasiti

Milanović spriječio svađu u SDP-u? Dok je bio premijer, odnosi nisu bili idilični. Sada bi ga mogao spasiti
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL, Luka Stanzl/PIXSELL

Čini se da bi subotnja odluka mogla privremeno zaustaviti unutarstranačku borbu koja se rasplamsala u međimurskom SDP-u

U središnjici SDP-a u Zagrebu u subotu je održan sastanak na kojem se raspravljalo o kampanji za predsjedničke izbore. Uz predsjednika stranke Davora Bernardića i druge članove nacionalnog vodstva SDP-a na sastanku su sudjelovali predsjednici županijskih organizacija te župani, gradonačelnici i načelnici iz stranke.

Tom je prilikom predsjednik međimurskog SDP-a Mladen Novak imenovan izbornim koordinatorom za Međimursku županiju, piše eMeđimurje

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na svojem Facebook profilu u ponedjeljak je kratko komentirao ovaj izbor. "Izrazito sam ponosan što mi je i ovaj put dano povjerenje našega predsjedničkog kandidata. Već dugi niz godina radim s ljubavlju i srcem za SDP stoga mi je iznimno drago što čelni ljudi prepoznaju moj aktivni i nadasve iskren doprinos", napisao je.

VEZANI ČLANCI

Previranja u međimurskom SDP-u

Podsjetimo, Novak je na nedavnim europskim izborima bio na devetom mjestu stranačke liste, a već duže je koordinator stranke za područje Sjevera. Ovakva odluka zanimljiva je i u kontekstu aktualnih previranja unutar međimurskoga SDP-a. Naime, već prije se pisalo o tome da postoji inicijativa devet gradskih i općinskih organizacija koje traže raspravu o povjerenju predsjedniku, očekujući da će se sam povući ili će u protivnom pokrenuti postupak opoziva.

U međuvremenu, prema informacijama koje dolaze od Novakovih suparnika, broj organizacija koje podupiru takav zahtjev povećao se na 12. S druge strane, Novak odbacuje poziv na ostavku tvrdeći da se u godinu dana otkako je ponovno izabran za županijskog predsjednika nije dogodilo ništa što bi opravdalo takav zahtjev te da iza svega stoje osobni interesi njegovih protivnika.

Odluka zaustavlja unutarstranačku borbu?

Čini se da bi subotnja odluka mogla privremeno zaustaviti unutarstranačku borbu koja se rasplamsala u međimurskom SDP-u. Naime, teško je očekivati da bi se tijekom predsjedničke kampanje mogla dogoditi smjena predsjednika koji je imenovan izbornim koordinatorom. S obzirom na to da su od visokih izvora unutar međimurskog SDP-a stizale najave da će se situacija uskoro razriješiti baš zato da ne bude tenzija tijekom kampanje, sa zanimanjem se očekuju sljedeći potezi.

Ono što upada u oči jest činjenica koja pokazuje kako u političkom životu samo "mijena stalna jest". Naime, ovakvim raspletom Novak je svoju političku sudbinu u velikoj mjeri vezao uz Milanovićev rezultat na predsjedničkim izborima, a poznato je da njih dvojica, u vrijeme dok je Milanović bio predsjednik stranke i premijer, najblaže rečeno, nisu bili u idealnim odnosima, piše eMeđimurje.  

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!