Ostani doma
Regional / eMedjimurje

Nasilje u Međimurju

Optužio šogora da je otac njegove djece pa poletjele šake i kamenje: Nevina prolaznica završila u bolnici

Optužio šogora da je otac njegove djece pa poletjele šake i kamenje: Nevina prolaznica završila u bolnici
shutterstock

Svi optuženi oslobođeni su plaćanja troškova sudskog postupka zbog lošeg imovinskog stanja

Općinski sud u Čakovcu u utorak je javno objavio sadržaj nepravomoćne presude donesene početkom studenog kojom se E. H. (20), S. O. (35), Z. O. (20), S. O. (57) i S. O. (18), svi s područja Kuršanca i svi redom nezaposleni, proglašavaju krivima zbog remećenja javnog reda i mira, prenosi eMeđimurje.

VEZANE VIJESTI:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako piše u presudi, sredinom svibnja, oko podneva, posvađali su se i potukli E. H. (20) i S. O. (18). Međusobno su se izudarali po rukama i po tijelu, a nakon toga sukobu su se pridružili i ostali okrivljenici.

Oni su na E. H. počeli bacati kamenje, a jedan kamen u pogodio je prolaznicu V. I. u glavu, koja je zbog toga završila u bolnici.

Nitko od okrivljenih nije negirao sukob, no ispričali su različite priče o tome što se zapravo dogodilo.

Sve je počelo kad je E. H. saznao da je njegova nevjenčana supruga, dok je on bio u odgojnoj ustanovi u Varaždinu, bila kod njegova tasta u Piškorovcu na dva dana, a on je zbog toga od nje tražio, s obzirom na to da je bila trudna, da se izjasni je li mu bila vjerna ili nije.

"Zbog toga sam došao u sukob s tastom S. O., no udario me njegov sin S. O. mlađi. Navodno je on vozio moju nevjenčanu suprugu u Piškorovec. Tast je samo vikao i galamio, no nije me udario. Kasnije su na moje dvorište došli S. O. mlađi i njegova braća te su me fizički napali, a u sukob su se umiješala i moja braća", rekao je E. H. i dodao kako ne zna tko je bacio kamen koji je u glavu pogodio V. I.

Mlađi S. O. rekao je da je njegov šogor E. H. njega optužio da je on otac djeteta, a on mu je na to rekao da mogu na DNK analizu. Nakon toga uslijedio je sukob koji je kraju prekinula policija.

Tast S. O. pred sudom je rekao kako njegov zet E. H. živi na njegovu imanju, zajedno s njegovom kćeri i dvoje djece.

- Te zgode, E. H. je pijan došao do moje kuće i vikao da njegova djeca nisu njegova. Rekao je da je otac njegove djece moj sin S. O. Nakon toga uslijedio je sukob – rekao je tast.

Dodao je S. O. stariji kako E. H. ponovo živi s njegovom kćeri i dvoje djece i da više nisu u svađi.

Prema pisanju eMeđimurje sud je odredio da E. H. (20), S. O. (35), Z. O. (20) i S. O. (57) moraju platiti, svaki pojedinačno, 742 kuna kazne, dok se S. O. (18) mora uključiti u rad humanitarnih organizacija ili poslove komunlnog ili ekološkog značenja u trajanju od 40 sati.

Svi optuženi oslobođeni su plaćanja troškova sudskog postupka zbog lošeg imovinskog stanja.

Stranke u sporu na presudu se mogu žaliti u roku od 8 dana.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!