Regional / eZadar

prva u hrvatskoj

Neobična slika u Gradskoj knjižnici: Zadarska slikarica naslikala Praljka u trenutku ispijanja otrova

Neobična slika u Gradskoj knjižnici: Zadarska slikarica naslikala Praljka u trenutku ispijanja otrova
Dino Stanin/Pixsell

Butić Davidoff učinila je to svega dva dana nakon što je general preminuo

Otvorenje izložbe slika od kojih je najveću pažnju privukla ona kada general Praljak ispija otrov

U Gradskoj knjižnici Zadar danas u 18 sati otvorit će se izložba slika pod nazivom "St.David" autorice Sonje Butić Davidoff. 

Zadarska slikarica Sonja Butić Davidoff prva je u Hrvatskoj naslikala sliku generala Slobodana Praljka u trenutku dok je ispijao smrtonosni otrov pred sudom u Haagu. Butić Davidoff učinila je to svega dva dana nakon što je general preminuo, piše ezadar donoseći fotografiju slike i navodeći kako će slikarica u ponedjeljak otvoriti svoju izložbu pod nazivom “St. David”.

Sonja Butić Davidoff slikarstvom se počela amaterski baviti prije nekoliko godina. Koristi tehniku ulje na platnu na kojem prenosi različite teme i motive, od naive, portreta, pejzaža, vjerskih motiva pa i političkih.

Slobodan Praljak, general pukovnik Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane, pravomoćno je osuđen na Međunarodnom sudu za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije.

Izricanje drugostupanjske presude prekinuo je ispijanjem bočice otrova u raspravnoj dvorani Haaškog suda za ratne zločine, uz uzvik da nije kriv.

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!