Ostani doma
Regional / eZadar

Doživite pravi Božić

Ars Cantabile i AKA Crescendo zajedničkim snagama na Adventu!

Ars Cantabile i AKA Crescendo zajedničkim snagama na Adventu!

Na Adventu u Zadru, u srijedu, 12. prosinca 2018., s početkom u 19 sati, na Trgu Petra Zoranića očekuje nas koncert na kojem će snage udružiti Ansambl Ars Cantabile i AKA Crescendo.

Jedina hrvatska sveučilišna a cappella grupa, A.K.A. Crescendo nastala je u proljeće 2013. godine spajanjem dvaju sličnih glazbenih sastava. Svojim prvim nastupom i izvedbom obrade poznate Silentove Terce na tišinu, privukli su veliku pozornost publike i medija, a cijela ih je hrvatska javnost dobro upoznala preko TV show-a Super talent u kojemu su došli do super finala. Redoviti su sudionici raznih događanja na zadarskom Sveučilištu te brojnih humanitarnih akcija. Njihove a cappella obrade obuhvaćaju širok spektar glazbenih žanrova. Još 2014. su izdali zapaženi video spot u blagdanskom tonu naziva "Winter Mashup (Let it go/Let her go)" ,  zimski mashup.  Djeluju bez voditelja, a sami su svoji majstori i kad su u pitanju glazbeni aranžmani i koreografije koje izvode.  

Ansambl Ars Cantabile uspješno  djeluje pet godina i u njemu je trenutno 18 članova. Svoj repertoar grade na vokalnim aranžmanima za višeglasno pjevanje u jazz, rock i pop glazbi. Ansambl je ostvario brojne nastupe, među njima i one humanitarnog karaktera. Posebno izdvajaju organizaciju koncerta „Zaljubljeni u Zadar 2020“  kojim su 2015.  podržali kandidaturu Zadra za Europsku prijestolnicu kulture te inicijativu i organizaciju koncerta „Zajedno za život – Ars Cantabile i gosti“ kojim su prošle godine prikupljali sredstva za osnutak, izgradnju i opremu onkološkog odjela zadarske Opće bolnice. Od siječnja ove godine umjetničko vodstvo preuzela je prof. Nada Smoljan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Reci što misliš!