Regional / eZadar

ŠTETA ĆE BITI VELIKA

Snažna oluja protutnjala Zadrom: Na grad se obrušila pijavica, jak vjetar čupao stabla, oštećeni auti

Snažna oluja protutnjala Zadrom: Na grad se obrušila pijavica, jak vjetar čupao stabla, oštećeni auti
Marko Dimić/Pixsell

Na grad se sručio snažan pljusak koji je u tren poplavio prometnice, rušio stabla, nosio djelove krovova

U nedjelju oko 22.30 na Zadar i zadarsko područje sručila se snažna nevera kojoj je prethodio vjetar sa sjeverozapada s olujnim udarima i pijavicama, grmljavinom i pljuskom.

Prvo se u trenutku digao olujni vjetar (bilo je i pijavica) koji je podigao prašinu tako da su građani koji su bježali pred neverom u trenutku imali oči pune pijeska, javlja eZadar.

Nevrijeme u Zadru

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon nekoliko minuta na grad se sručio snažan pljusak koji je padao vodoravno i koji je u tren poplavio prometnice, rušio stabla, nosio dijelove krovova, lišće, otkinuto granje, rolete, tende... Nasukala se jedna jedrilica, Na Puntamici je izmjerena brzina vjetra od 29,1 m/s.

Sreća u nesreći jest da je sve skupa trajalo nepunih deset minuta, ali prema intenzitetu vjetra i pljuska, sigurno će vatrogasci i ostale hitne službe imati puno posla.

Mještani iz Kukljice javljaju kako se more u par minuta podiglo za cijeli metar. 

"More se podiglo u roku 5 minuta 100 cm. Na sreću svi brodovi su spašeni nešto vlastitom intervencijom nešto intervencijom Kukljiških vatrogasaca.", piše Jurica Ranj. More se diglo i u Banju na otoku Pašmanu.

U nekim djelovima Zadra, ali Županije nestalo je električne energije.

Da su štete velike potvrdili su Morski.hr iz JVP Zadar: "Imamo dojave i pozive, bit će za sad već preko stotinu intervencija. Bit će ovo teška noć", kazao je dežurni operater u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zadar.

I ostale zadarske hitne službe bile su zatrpane pozivima, pa je zadarski 112 iste preusmjeravao na šibensku centralu. Do 23.30 nije bilo podataka da je netko ozljeđen u ovoj neveri.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!