Ostani doma
Regional / eZadar

prijava za pronevjeru

Skandal u Biogradu: Ravnatelj pod istragom DORH-a zbog utaje novca za liječenje bolesnog učenika!

Skandal u Biogradu: Ravnatelj pod istragom DORH-a zbog utaje novca za liječenje bolesnog učenika!
eZadar, Pixsell

'Žrtva sam hajke nekolicine nezadovoljnih profesora koji traže dlaku u jajetu', oidgovara ravnatelj

Ravnatelj Srednje škole Biograd, profesor teologije Ivica Kero, pod istragom je DORH-a zbog sumnje u pronevjeru, doznaje Novi radio iz pouzdanih izvora, a prenosi eZadar. Neslužbeno, sumnja se da je bivši vjeroučitelj utajio novac namijenjen liječenju bolesnog dječaka iz Polače, 12-godišnjeg Karla Kulaša koji godinama boluje od tumora na mozgu.

Neslužbeno, riječ je o novcu koje su koncem 2016. godine u humanitarnoj akciji prikupljali profesori i učenici biogradske Srednje škole kako bi pomogli dječaku da ode na skupu operaciju mozga u Francusku. Dječak je uspješno operiran, ali novac nažalost, nikada nije stigao do obitelji Kulaš."

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potvrdio je to i otac malenog Karla Marko Kulaš. Kaže kako je sretan što mu je sin sada zdrav, a epizodu s novcem želi što prije zaboraviti. 

Ravnatelj: 'Od previše posla nisam stigao predati novac obitelji Kulaš'

Prozvani ravnatelj Kero nije želio pred mikrofon. Tvrdi međutim da je žrtva hajke nekolicine nezadovoljnih profesora koji "traže dlaku u jajetu". Priznaje da je novac 3 godine i 3 mjeseca bio kod njega, točnije, tvrdi da je bio neraspoređen u računovodstvu ali ga, kaže, od previše posla nije stigao predati obitelji Kulaš. Naime, u doba kada je humanitarna akcija završena, dječak je već bio otputovao u Francusku pa, kaže, nije znao kud s novcem. 

Zanimljivo, baš kada je DORH počeo češljati poslovanje škole, ravnatelj je novac prebacio na račun jedne udruge za potrebite na području Zadarske županije. 47-godišnji ravnatelj, koji je u međuvremenu izgubio status vjeroučitelja jer se po drugi put oženio, trenutno je usred drugog petogodišnjeg mandata, piše eZadar.

Novi radio neslužbeno doznaje kako osim ove anonimne prijave za pronevjeru, ravnatelj ima još čitav niz prijava nezadovoljnih profesora upućenih inspekcijama Ministarstva obrazovanja. Ako samostalno odstupi, na potezu je Školski odbor. No, neovisno o njihovom stavu, zadnju riječ ipak ima - ministrica obrazovanja.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!