Regional / KAportal

eskalacija nasilja

Umirovljenik slomio štap na glavi omraženog susjeda: Supruga nazvala hitnu pomoć, u bolnici dobio šest šavova

Umirovljenik slomio štap na glavi omraženog susjeda: Supruga nazvala hitnu pomoć, u bolnici dobio šest šavova
Thinkstock.com

Dvojac je otprije su imali nerazriješenih imovinskih odnosa, a okrivljeni ga je i prije verbalno i fizički napadao

Umirovljenik iz Popović Brda optužen je da je 17. rujna prošle godine oko 9 sati na makadamskom putu u spomenutom mjestu drvenim kolcem izudarao susjeda u nakani da ga teško ozlijedi, od čega je ovaj zadobio tri rane, u području zatiljka. Ozljede su okvalificirane kao lake, ali samo sretnim okolnostima izostala je teža posljedica.

Tužiteljstvo ga zato tereti zbog kaznenog djela protiv života i tijela, odnosno pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda te od suda traži uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju o šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Oštećeni je iskazao da je kobnoga dana išao brati šljive te je odjednom osjetio jak udarac u potiljak, pa sljedećih nekoliko. Vidio je da ga tuče omraženi susjed, a nije prestao sve dok mu na glavi nije slomio štap. Nije mu bilo dosta, pa je oduzeo njegovo sječivo te ga nastavio udarati tupim dijelom predmeta.

Njegovo zapomaganje je čula supruga koja je nazvala hitnu pomoć. U bolnici su mu zašili kožu na glavi sa šest šavova, te se tamo oporavljao četiri dana. Policija je napadaču oduzela palicu i sječivo.

Otprije su imali nerazriješenih imovinskih odnosa, a okrivljeni ga je i prije verbalno i fizički napadao, pa je morao u nekoliko navrata zvati policiju, piše KAportal

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!