Regional / KAportal

Nesreća u Turnju

Ogorčenje zbog smrti dječaka: 'Jedna kamera bi spasila život, ali bitniji je jedan WC...'

Ogorčenje zbog smrti dječaka: 'Jedna kamera bi spasila život, ali bitniji je jedan WC...'
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Policija još istražuje kako je došlo do kobne prometne nesreće na Turnju, u kojoj je u petak poginuo 10-godišnji dječak

"Jučer u 16.25 sati u Karlovcu, Turanj, na državnoj cesti D-1, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo teretno vozilo i 10-godišnje dijete s biciklom, koje je u prometnoj nesreći smrtno stradalo. Kako bi se utvrdile sve okolnosti nastanka ove prometne nesreće policija provodi kriminalističko istraživanje. Očevidu je prisustvovala zamjenica općinske državne odvjetnice u Karlovcu", navode u policiji.

Most koji ne vodi nikuda prelazi preko rijeke Korane na Turnju nedaleko mjesta gdje je jučer pod kotačima šlepera završio desetgodišnji dječak. Velika tuga obavila je ovo gradsko naselje ali i cijeli grad Karlovac, čiji se građani opravdano pitaju koliko će se još tragedija morati dogoditi dok vlasti ne shvate da na prvom mjestu mora biti sigurnost građana, a onda sve ostalo, piše KAportal.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Turanjčani su za nedjelju najavili prosvjed, a na društvenim mrežama građani istresaju gorčinu i bijes zbog toga što se ništa, ili vrlo malo toga napravilo da D-1 konačno prestane uzimati ljudske živote.

"Ništa se nije poduzelo, ništa za tu D-1. Kuće se tresu od kamiona, svaki vikend je ludilo. Voze ko luđaci, gdje je protuzvučni zid, gdje je zaštita na mostovima do škole, nogostup do škole između dva mosta. Neka sjednu jedan petak “Kod Ciglara” da vide kako se tu vozi. Nažalost kasno je već", napisala je jedna čitateljica.

"U više navrata se tražilo od župana i ravnatelja ŽUC-a da se napravi adekvatni prijelaz na tom dijelu. S odgovarajućom signalizacijom pa i ležećim policajcima ako treba. Odbili su. U proračunu nema novca, to ne spada pod županiju nego pod Grad i slično. Na žalost ni ova tragedija neće popraviti stanje. I sam sam roditelj, i vidim svako jutro kada sina pratim do pješačkog u školu na Baniji kako se vozi. Dva pješačka su kod crkve na Baniji i nitko ne staje djeci, dok ne zakoračim na cestu", piše čitatelj.

"Bitno da se ulaže u javni WC na Starom placu 300 tisuća kuna i ostale gluposti… A godinama se govori o katastrofalnoj prometnoj situaciji na Turnju i nitko ništa ne poduzima. Čak su maknuti oni mini ležeći policajci. Sramite se. Vjerojatno bi jedna kamera spasila život, ali bitniji je WC. Iskrena sućut obitelji", još je jedan od komentara na Facebook stranici KAportala.

Može se krenuti od HAC-a i cijenama autocesta koje zjape prazne van sezone, a težak promet se odvija po D-1 jer je cestarina preskupa za kamione. Ova država je kompletno naopaka. Nelogično je logično, nesposobni su sposobni, a lopovi pošteni. Jedino siromasi nastradaju. To se mijenjati nikad neće. Podržavam i dolazim na prosvjed, pa da vidim policajca koji će micati ljude sa ceste, zaključio je jedan čitatelj.

"Bitno da naša policija stoji non-stop na Korzu kod škole Brace Seljan gdje nema pretjerane mogućnosti za brzu vožnju i pišu kazne za kojekakve gluposti tipa nepropisno parkiranje, mobitel ili pojas, sad će još malo biti svijetla. Na Turnju policiju barem ja već jako dugo nisam vidio. Sramota", piše još jedan čitatelj.

 

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!