Regional / KAportal

okončana potraga

Migrant za kojim je tragao HGSS pronađen mrtav: Nestao nakon pokušaja prelaska rijeke

Migrant za kojim je tragao HGSS pronađen mrtav: Nestao nakon pokušaja prelaska rijeke
Ilustracija / Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nabujala rijeka Dobra odnijela je četvoricu migranata, trojica su uspjeli izaći iz rijeke no jedan nije bio te sreće

Pripadnici Gorske službe spašavanja u potrazi su za migrantom koji je sinoć nestao u rijeci Dobri prilikom prelaska skupine preko Skubinovog slapa kod mjesta Protulipa u Općini Generalski Stol, javlja KAportal.

Nabujala rijeka Dobra odnijela je četvoricu migranata, trojica su uspjeli izaći iz rijeke no jedan nije bio te sreće. Migranti su došli do obližnjih kuća te od mještana tražili pomoć, a ovi su obavijestili policiju i HGSS koji je odmah krenuo u potragu za nestalim, ali nažalost bezuspješno.

Zanimljivo, policija kao ni Županijski centar 112 jutros u svojim redovnom izvješćima nisu izvijestila o ovom događaju dok nam slučaj nisu mogli potvrditi niti u HGSS-u jer, kažu nam, sve informacije može davati samo policija. Naknadno smo do policije dobili potvrdu događaja.

"29. studenog oko 18.30 sati na području općine Generalski Stol zatečena tri strana državljana za koje se sumnja da nezakonito borave u Republici Hrvatskoj. Prema njihovim navodima, jedna osoba je prilikom pokušaja prelaska rijeke Dobre nestala. Dosadašnjim poduzetim mjerama traganja osoba nije pronađena, a potraga se nastavlja i danas. Policija provodi kriminalističko istraživanje vezano uz utvrđivanje identiteta osoba i zakonitosti ulaska i kretanja na području Republike Hrvatske i Europskog gospodarskog prostora", naveli su u PU karlovačkoj, piše KAportal

U Dobri pronađeno mrtvo tijelo migranta

U rijeci Dobri na području Generalskog Stola policija i HGSS u petak su pronašli tijelo nepoznate muške osobe pa slijedi očevid i utvrđivanje identiteta, izvijestila je u karlovačka policija nakon što su trojica migranata dan ranije izvijestili policiju da je jedan migrant pao i nestao u rijeci.

Akcija traganja okončana je pronalaskom mrtvog tijela nepoznatog muškarca, a je li riječ o migrantu i ostale okolnosti utvrđuje policija, rekao je Hini pročelnik karlovačkog HGSS-a Dubravko Butala.

Potraga je bila kratka, jer je tijelo pronađeno svega 150 metara od mjesta gdje su migranti navodno pokušali priječi jedan slap. Potragu su, kaže Butala, obavljala četvorica spasitelja s dva čamca i jednim dronom za pregledavanje riječnog korita iz vode i zraka.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!