Regional / KAportal

To nije sve!

Dogradonačelnik se odrekao plaće pa učenicima kupio računala, projektore i panoe za 256.000 kuna!

Dogradonačelnik se odrekao plaće pa učenicima kupio računala, projektore i panoe za 256.000 kuna!
KAportal

Doktor Miroslav Furdek zamjenik je dugoreškog gradonačelnika, a svoju dužnost obnaša volonterski

"Dio naših predizbornih obećanja da ćemo raditi na društvu znanja u Dugoj Resi te informatizaciji i opremanju škola iznad standarda, onoliko koliko nam mogućnosti dozvoljavaju, sada i ostvarujemo. U ovom trenutku u našim osnovnim školama postavljeno je 29 projekcijskih platna, 28 projektora, a sada ćemo uručiti i 30 računala, svakoj školi po 14 laptopa i dva za Učenički dom. Želimo da naša djeca budu pripremljena za društvo znanja, za konkurenciju i za borbu u 21. stoljeću na tržištu rada. Uz nadu da neće svi otići raditi izvan Hrvatske, jer ovdje ima dovoljno prostora, a i kurikularna reforma koja se provodi vjerujem da će dati rezultate", kazao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji zamjenik gradonačelnika dr. Miroslav Furdek te zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji i nabavci računala.

Računala su nabavljena putem javnog natječaja, a dr. Furdek je istaknuo kako mu je drago da su dobavljači, domaća tvrtka Comel iz Karlovca, jer na taj način škole imaju osiguran i kvalitetan servis za navedenu opremu.

Zamjenik gradonačelnika svoju dužnost obnaša volonterski

Podsjetimo, dr. Furdek, zamjenik je dugoreškog gradonačelnika, a svoju dužnost obnaša volonterski, baš kao i druga zamjenica Katarina Srakočić. Novcem od svojih plaća Katarina Srakočić je uredila dječja igrališta, a dr. Furdek kupio informatičku opremu za škole ukupno vrijednu 256 tisuća kuna.

"Bez odluke dr. Furdeka da će biti volonter ovo ne bi bilo moguće, zato sa zadovoljstvom mogu reći da ćemo društvo znanja i dalje razvijati. Ovo je prva faza, a već do kraja ove godine planiramo realizirati drugu fazu koja će obuhvatiti dodatno opremanje informatičkih učionica za Srednju školu, obje osnovne škole, a probat ćemo uklopiti i Učenički dom. Osim informatičkih učionica planiramo u dogovoru s ravnateljima opremanje i kemijskih kabineta, tehničkih i fizikalnih učionica, jer želimo da nam škole budu i zanimljive", kazao je dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar, te zajedno s dr. Furdekom uručio laptope predstavnicima dugoreških osnovnih škola Vladimir Nazor i Ivan Goran Kovačić i Učeničkog doma.

U drugoj fazi za koju se planira do kraja godine prikupiti oko 370 tisuća kuna čime bi se opremile tri informatičke učionice, a nastavak ulaganja u nadstandard dugoreških škola slijedi i u narednim godinama, piše KAportal.

Izdvojeno

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!