Regional / KAportal

NEVOLJA KOD KARLOVCA

Pijan vozio kamion pretovaren betonom: Zaustavila ga policija i pronašla još četiri prekršaja

Pijan vozio kamion pretovaren betonom: Zaustavila ga policija i pronašla još četiri prekršaja

Čak šest prekršaja su utvrdili karlovački policajci vozaču kamiona C kategorije najveće dopuštene mase od 32.000 kilograma

Niz prekršaja policajci su utvrdili kada su vozača zaustavili na trasi Brze ceste od naplatnih kućica u smjeru Turnja. Sam događaj zbio se još 8. listopada u 8.32 sata, no ovih dana Općinski sud mu je izrekao presudu.

Najgori od svih prekršaja zasigurno jest onaj da je ovaj 45-godišnji profesionalni vozač bio pod utjecajem alkohola od 0,86 promila alkohola. Nadalje, tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, a vozilo kojim je upravljao bilo je pretovareno, prilikom vaganja je utvrđeno da je ukupna težina vozila iznosila čak 38.200 kilograma te je dozvoljenu prekoračio za 19,38 posto, piše KAportal.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim toga, kod sebe nije imao tahografske listiće za posljednjih 28 dana, tahografski listić od aktualnog dana nije koristio na propisan način, odnosno nije vodio ručne upise podataka o aktivnosti vozača i konačno - utvrđeno je da je za dva dana krivotvorio upise za aktivnosti vozača.

Presudili su mu novčanom kaznom u iznosu od 6.000 kuna te zabranom upravljanja vozilima C kategorije u trajanju od mjesec dana. Priznao je počinjenje svih djela, rekavši da je neke učinio svjesne, a neke nesvjesno ili iz nemara.

U obrani je naveo da je morao izvršiti prijevoz betona u Karlovac, na gradilište jednog trgovačkog centra, uputio ga je poslodavac, a prijevoz je bio hitan jer bi se beton stvrdnuo. Što se tiče alkohola, kaže da je popio dan prije, jer je slavio s prijateljem pa je i njega iznenadilo što mu je na alkotestu pokazalo promile sutradan ujutro.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!