Regional / KAportal

ratni zločin iz 1991.

Srušili crkvu do temelja: Dvojac i danas nedostupan hrvatskim vlastima, policija raspisala potragu

Srušili crkvu do temelja: Dvojac i danas nedostupan hrvatskim vlastima, policija raspisala potragu
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

S obzirom da su nedostupni državnim tijelima Republike Hrvatske raspisana je potraga

Dvojica muškaraca, starih 54 i 47 godina, osumnjičeni su za miniranje Župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Cetingradu, a sve se dogodilo za vrijeme okupacije ovog mjesta ratne 1991. godine.

PU karlovačka je u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci provela kriminalističko istraživanje sa sumnjom u kazneno djela Ratni zločin protiv civilnog stanovništva jer su vrijeme rata i okupacije 1991. godine realizirali napad na objekt posebno zaštićen međunarodnim pravom, javlja KAportal.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Naime, 54-godišnjaka se sumnjiči da je kao zapovjednik jednog od diverzantskih vodova Štaba Teritorijalne obrane 1991. godine u Cetingradu, za vrijeme oružane agresije tzv. JNA i naoružanih paravojnih snaga na Republiku Hrvatsku, a neposredno nakon zauzimanja mjesta Cetingrad iz kojeg je protjerano stanovništvo hrvatske nacionalnosti, protivno odredbama Ženevske konvencije o zaštiti građanskih osoba u vrijeme rata izdao zapovijed 47-godišnjaku, kao zapovjedniku inženjerijske grupe u sastavu njegova Diverzantskog voda, da minira i sruši Župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Cetingradu'', navode u policiji.

47-godišnjak je zajedno s članovima svoje inženjerijske grupe to i učinio i uništio crkvu.

''Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci proslijeđeno je posebno izvješće, a za osumnjičenim osobama, obzirom da su nedostupni državnim tijelima Republike Hrvatske, raspisana je potraga'', kažu u policiji.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!