Regional / KAportal

ŠIRI SE SMRAD

Karlovčani zgroženi! Na groblju lijesovi vire iz zemlje: 'Pokojnici mogu završiti na smetlištu'

Karlovčani zgroženi! Na groblju lijesovi vire iz zemlje: 'Pokojnici mogu završiti na smetlištu'
KAportal

U'z ružnu sliku, ovo predstavlja i javno zdravstveni problem'

Lijesovi na groblju

Čitatelj KAportala zgrozio se kad je vidio prizor na katoličkom groblju Dubovac u Karlovcu, gdje iz zemlje vire komadi iskopanih lijesova. Ostavljeni su na jednoj hrpi, s još vlažnom zemljom.

"Uz jako ružnu sliku iskopanih lijesova na smetlištu, što nije ni civilizacijski ni etično, tu nema trunke pijeteta prema pokojnima, uz ružnu sliku predstavlja i javno zdravstveni problem. Ovo je javni apel odgovornima da se počnu brinuti o groblju na civilizacijski način, a građanima da mogu jednog dana oni i njihovi najmiliji završiti na smetlištu", rekao je čitatelj te se zapitao može li uopće takvo groblje biti u Udruzi znamenitih groblja Europe ASCE.

Odgovor zašto se sve ovo događa ponudio je Tomislav Vukelić, direktor gradske tvrtke Zelenilo koja upravlja gradskim grobljima.

"Prilikom iskopa ako naiđemo na posmrtne ostatke, iste kupimo, stavljamo u limeni sanduk i ukopavamo u istu raku dublje", kazao je za KAportal Vukelić.

Dodao je i da se ostaci lijesova prvo deponiraju na groblju, a onda se zamataju u najlon i odvoze u kontejner za drveni otpad koji kasnije zbrinjava Čistoća.

"Drveni ostaci odmah su pokupljeni s privremenog deponija i odvezeni", naglasio je direktor gradske tvrtke Zelenilo.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!