Ostani doma
Regional / KAportal

Slučaj iz Karlovca

Dama u najboljim godinama i mlađahni ljubavnik uživali u dva hotela pa pobjegli ne plativši račune

Dama u najboljim godinama i mlađahni ljubavnik uživali u dva hotela pa pobjegli ne plativši račune
ilustracija KAportal/Pixabay.com

Iako su otišli bez plaćanja računa, policija ih je brzo pronašla jer su u hotelima ostavili svoje podatke

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 51-godišnjakinje i njezinog 26-godišnjeg ljubavnika, oboje iz Varaždina s boravištem u Dalmaciji, jer su se gostili i noćili u dva karlovačka objekta, a onda pobjegli pred računom koji ih je dočekao na recepciji. Tužitelji smatraju da su imali “unaprijed stvorenu namjeru da se nepripadno materijalno okoriste”.

Tako su, navodi se u optužnici, 17. ožujka prošle godine boravili u ugostiteljskom objektu “Kod Bakija” gdje su imali dva noćenja i nekoliko obroka. Nabili su račun od 2.052 kune, pa pobjegli, ali ne daleko, samo do recepcije Hotela Korana Srakovčić. Tu su noćili tri noći i također se dobro počastili, pa onda pobjegli ne plativši račun od 5.145 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prijavili su ih voditelji oba objekta, a policija nije imala problema s otkrivanjem počinitelja, jer su im ugostitelji dostavili podatke s njihovih osobnih iskaznica koje su im uredno bili ostavili na recepcijama. Ubrzo su uhićeni, a na ispitivanju pred državnim odvjetnikom branili su se šutnjom.

Tužiteljstvo sudu predlaže zatvorske kazne od po osam mjeseci svakom od okrivljenika, s time da im se kazne zatvora zamijene radom za opće dobro na način da se jedan dan zatvora zamijeni s dva sata rada. To bi značili da će svatko do njih odraditi otprilike tri mjeseca za javnu stvar. Oboje okrivljenika od ranije su osuđivane osobe, piše KAportal.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!