Regional / Riječanin

u medulinu

Učiteljica u osnovnoj školi tukla i psihički zlostavljala djecu: Podignuta je optužnica!

Učiteljica u osnovnoj školi tukla i psihički zlostavljala djecu: Podignuta je optužnica!
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U optužnici je predloženo da se okrivljenoj produlje izrečene mjere opreza zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

Učiteljica u medulinskoj osnovnoj školi osumnjičena je da je dulje od godinu dana, učestalo neprimjereno, fizički i verbalno, zlostavljala učenike.

U optužnici podignutoj protiv 60-godišnjakinje zbog kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 27. prosinca 2018. podiglo optužnicu protiv hrvatske državljanke (1958.) zbog počinjenja dvadeset i dva kaznena djela protiv braka, obitelji i djece povredom djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. Kaznenog zakona. (9. 1. 2019.)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Okrivljenicu se tereti da je od rujna 2016. do 13. prosinca 2017. u jednoj osnovnoj školi, svjesna da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihički i emocionalni razvoj više maloljetnih učenika, i to u razredu u kojem je radila kao njihova učiteljica razredne nastave, te da im nanosi fizičku i emocionalnu bol i pristajući na to, tijekom školske godine 2016./2017. i prvog polugodišta školske godine 2017./2018., učestalo se neprimjereno, fizički i verbalno, ponašala prema svim učenicima.

Takvo ponašanje kod svih je učenika njezinog razreda izazvalo intenzivne osjećaje straha i negativno utjecalo na njihovo samopouzdanje i sliku o sebi te sram i emocionalnu i fizičku bol.

U optužnici je predloženo da se okrivljenoj produlje izrečene mjere opreza zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 98. st. 5. u svezi sa čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).

Općinsko državno odvjetništvo u Puli ranije je već podiglo optužnicu protiv 48-godišnje vjeroučiteljice. Optužena je, svjesna da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihički i emocionalni razvoj petoro maloljetnih učenika, te da im nanosi fizičku i emocionalnu bol, za vrijeme održavanja nastave u više navrata na različite načine udarala učenike, navodi se u priopćenju Odvjetništva, prenosi iPress.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!