Ostani doma
Regional / Riječanin

Nevjerojatno

VIDEO Ogorčenje u Selcu: 'Suludom vožnjom uz plažu turistički brod prestravio kupače!'

VIDEO Ogorčenje u Selcu: 'Suludom vožnjom uz plažu turistički brod prestravio kupače!'
Riječanin

Kapetan broda očito se malo 'zanio' ne razmišljajući previše o sigurnosti kupača u moru

Incident u Selcu dogodio se u nedjelju 18. kolovoza, a o svemu je novinare portala Riječanin obavijestila grupa izletnika koja tvrdnje potkrepljuje fotografijom i videozapisom.

Prema njihovim riječima, brod je plovio većom brzinom blizu obale, a na predjelu kod hotelskog bazena i na manje od 30 metara od obale.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Plovio je u smjeru gradske plaže nakon čega zaokreće – ne smanjujući brzinu – te plovi ispred dvije plaže prepune ljudi, doslovno između kupača i nekoliko pedalina. Na kraju se udaljio u smjeru Novog Vinodolskog…", piše čitatelj Riječanina ogorčen postupkom kapetana broda koji je prevozio izletnike i koji se očito malo "zanio" ne razmišljajući previše o sigurnosti kupača u moru.

Sav primljeni materijal proslijeđen je i Lučkoj kapetaniji Rijeka – Ispostava Crikvenica, odakle su novinari RiječanIna dobili informaciju da je slučaj, nakon primitka obavijesti, proslijeđen Odjelu za inspekcijske poslove koji će ispitati cijeli događaj.

Svoje mišljenje dao je i lučki kapetan Darko Glažar.

"S istog mjesta, ispred plaže u Selcu, dobili smo dojavu i prije tjedan dana, doduše o glisiranju preblizu obale. Po dojavi smo uputili u Selce naš patolni brod. Komentar ovoga prekjučerašnjeg slučaja još ne mogu dati jer još nisam vidio snimke, no mogu vam odmah sada reći da će se slučaj svakako ispitati, kao i svi slični po dojavama građana. Pokušat će se točno utvrdtiti na kojoj udaljenosti od obale je brod plovio, a odgovorna osoba će u slučaju utvrđivanja prekrašaja biti sankcionirana prema važećim propisima, baš kao i sve druge odgovorne osobe u sličnim slučajevima", kazao je lučki kapetan Darko Glažar.

Preporučujemo ti još sadržaja

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!